İran destekli Hizbullah, İsrail'in Lübnan'daki Hizbullah üyelerini ve komutanlarını öldürmesine yanıt verdi.

İsrail-Lübnan sınırında bulunan Arab al-Aramshe (Arap el-Aramşe) kasabasındaki İsrail askeri tesisine yapılan saldırıda en az 13 asker yaralandı, 4'ünün durumunun ise kritik olduğu bildirildi.

Demir Kubbe hava savunma sistemini aşan "Ababil-2" kamikaze İHA'sının askeri tesisi vurduğu anlar saniye saniye kaydedildi.

HİZBULLAH ÜYELERİNE SALDIRI

İsrail ordusundan bu sabah yapılan açıklamada, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye vilayetine bağlı Bint el-Cubeyl'de Hizbullah'ın askeri kanadı Rıdvan Gücü'nün kıyı kesimindeki füze saldırılarından sorumlu biriminin sorumlusu Muhammed Hüseyin Mustafa Şahhuri'nin İHA ile düzenlenen saldırıda öldürüldüğü duyurulmuştu.

Açıklamada, Şahhuri'nin, Lübnan'dan İsrail'e yönelik düzenlenen çok sayıda füze saldırısının planlayıcısı ve uygulayıcısı olduğu ifade edildi.

Açıklama ayrıca, Hizbullah'ın füze saldırılarından görev aldığı iddia edilen Mahmud İbrahim Fadlallah ve İsmail Yusuf Baz'ın da öldürüldüğü aktarıldı.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada ise, 3 ismin Lübnan'ın güneyinde öldürüldüğü doğrulanmıştı.

İSRAİL'DEN JET CEVAP

Hizbullah'ın saldırısı sonrası İsrail savaş uçakları, Lübnan'ın güneyindeki Problema el-Şaab'ta Hizbullah'ın kaldığı askeri binaya saldırı düzenledi.

Yorumlar 17 Yorum Var
  • HIDIR BUDUR 18.04.2024 01:36
    İSRA SURESİ 4-7 ; “- Biz kitapta İsrâiloğulları’na şöyle bildirmiştik: “Yeryüzünde mutlaka iki DEFA FESAT ÇIKARACAK, ÇOK BÖBÜRLENECEKSİNİZ. Servet ve oğullarla gücünüzü arttırdık; Eğer iyilik ederseniz kendiniz için iyilik etmiş olursunuz; kötülük ederseniz yine kendinize edersiniz. Umulur ki rabbiniz size acır. AMA EĞER YİNE FESATÇILIĞA DÖNERSENİZ BİZ DE CEZAYI TEKRARLARIZ.
  • Osman 18.04.2024 00:49
    Danışıklı Dövüş değil .artık Danışıklı Ölüş. Bu ölümler hep tiyatro. Aynen Libya'da, Ermenistan'da,Ukrayna'da , Gazze'de olduğu gibi. Tiyatro bitince hepsi işine dönüyor. Bir tek bizim bakış açımiz gerçek gerisi palavra. Kinimiz herşeyin üzerinde.
  • bjk 17.04.2024 21:17
    abd ingiltere fransa destek cıkıyor yoksa israil bitmişti simdi
  • Orhan hoca 17.04.2024 20:20
    Müslümanın Müslüman dan başka dostu yoktur hiç bir zaman da olmadı olmayacak
  • Aydın 17.04.2024 20:10
    Hala demiş ki danışıklı dövüşe devam. İran destekli Hizbullah İsrail askerini öldürüyor, biri çıkıp diyor danışıklı dövüş !!! Sizin aklınızda bi sorun var...
Daha fazla yorum görüntüle