Yerel seçimlerin ardından CHP'li belediyelerde üst düzey akraba atamaları CHP ile yakınlığı bilinen gazeteci Fatih Portakal ve Can Ataklı'yı bile çileden çıkardı.

CHP'li başkanların ilk icraatları liyakatsiz akrabalarını önemli görevlere getirmek oldu. Sarıyer, Eskişehir, Ataşehir, İzmir, Muğla ve daha pek çok CHP'li belediyelerdeki akrabalara iş kıyakları CHP'li medyadan isimleri bile rahatsız etti.

"SİZDEN HİÇBİR ŞEY OLMAZ"

Yaşananlar doğruysa CHP'nin hısım partisi geleneğinin hala devam ettini ifade eden Portakal şu ifadeleri kullandı; 

Bir şirketleşmeye gider bu. CHP'de Kurultay'dan önceki bir çok yerdeki özellikle son Ankara'da; Onun amcası, teyzesi, Onun milletvekilinin delegesi, yengesi... Tuhaf tuhaf akraba ilişkileri vardı. Cumhuriyet halk Partisi değil Cumhuriyet Hısım Partisi gibiydi. Aynı hastalık devam ediyorsa yazıklar olsun. Bir şey olmaz sizden. Hiçbir şey olmaz. O zaman da demiştik bunu. 

CAN ATAKLI: AKILALMAZ BİR ŞEY BU

Yine CHP'ye yakınlığı ile bilinen Can Ataklı da skandallar zinciri hakkında şu ifadeleri kullandı:

Bakın şu anda CHP'lilerin uğraştığı şey ne biliyor musunuz. yeni seçilen belediye başkanları kendi eş ve yakınlarını veya partiden gelen talepler doğrultusunda bir takım kişileri belediyelerde görevlendiriyorlar. Olur mu ulan böyle şey! Onun burada seçilenin karısı burda öbür belediye başkanının da belediye başkan yardımcısı atanıyor. Falan yerdeki kardeşi kayını, yeğeni bilmem nesi oradaki belediye başkanına falan.. şuanda bununla uğraşıyorlar. Akılalmaz bir şey bu. 

 

Yorumlar 93 Yorum Var
  • Adem 20.04.2024 16:03
    Daha ne bekliyordun portakel
  • SELAMET 20.04.2024 13:03
    CHP DEN NE BEKLİYORDUNUZ HALKA HİZMET Mİ? TEK YAPACAKLARI BÜTÜN YAKIN AKRABALARI CHP Lİ belediyelere doldurmak olacaktır...
  • Muammer 20.04.2024 11:48
    Yüzde biri bile değil.
  • verme 19.04.2024 05:17
    kim gelir ise gelsin vurgun yapiyor ailecek
  • Namyelüs 18.04.2024 23:36
    Sayenizde.
Daha fazla yorum görüntüle