Teleferikte ailesiyle mahsur kalan makine teknisyeni Cezmi Türkyılmaz, "Kazadan 10 dakika önce arayıp uyarmıştım" dedi.

12 Nisan tarihinde Antalya'nın Konyaaltı ilçesindeki Sarısu-Tünektepe teleferik hattında bulunan bir teleferik direği devrilip seyir halindeki bir kabine çarptı. Kabinin parçalanması sonucu Avukat Memiş Gümüş hayatını kaybederken, 17 kişi de yaralanmıştı. Kaza sonrası tamamen duran teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi, yaklaşık 1 gün süren çalışmalardan sonra tahliye edildi.

Çorlu ilçesinde yaşayan Cezmi Türkyılmaz, üniversitede okuyan kızını ziyaret için gittiği Antalya’da yolculuk için bindiği teleferikte, kabinlerde mahsur kalan 174 kişi arasında yer aldı. Türkyılmaz ve ailesiyle yaklaşık 7 saat sonra helikopter vasıtasıyla mahsur kaldığı kabinden kurtarıldı.

Olayla ilgili konuşan Makine Teknisyeni Cezmi Türkyılmaz, “Gezi amaçlı teleferiğe bindik ve geziyi tamamladıktan sonra dönüş için teleferiğe bindik. Bu sırada direklerden bizim kabinin üzerine kıvılcım sıçradı. Bunu kızım fark etti ve bana da söyledi. Ben de bu konulara karşı bilgisi olan bir makine teknisyeniyim. Kafamı kaldırıp baktığımda direğin üzerinde makaralar kilitlenmiş dönmüyordu. Hemen kabinde yazan irtibat numarasını arayarak, görevlilere ulaştım ve kazaya sebebiyet verilmesin diye teleferiği durdurmalarını ifade ettim. Arayıp, ‘direğin üzerindeki makaralar dönmüyor. Bu yüzden çelik halat kıvılcım çıkarıyor, teleferiği hemen durdurun’ dedim. Telefonu kapattılar 5 dakika sürdü, herhangi bir durdurma olmadı. 5 dakika sonra tekrar aradım ve ‘sakın yolcu almayın, teleferiği hemen durdurun, kıvılcım ve duman çıkıyor’ dedim. 3-4 dakika sonra teleferik tekrar start alınca bir baktım arkaya etrafı toz bulutu kapladı. Telefon kayıtlarına bakılabilir muhtemelen ilk ben arayıp uyardım. Benim aradığımda stop edilip bırakılsaydı bu olay yaşanmazdı” diye konuştu.

Yorumlar 9 Yorum Var
  • Ali 27.04.2024 07:06
    O telefonu kapatan her kimse idam olsa uzulmem dogrusu
  • Molla kasım. 27.04.2024 00:19
    Bu kafa hayatın her alanında böyledir.; Bu kafa kyalanlarını bile mutlak doğru olarak kabul eder, yalan söylemekten imtina dahi etmezler. Bu kafa: Bu ülkede hiç bir şey üretmediği gibi, üretileni ya hunharca tüketir, Tüketemediklerininde üzerine çöküp, kendileri yapmış gibi yalan söyleyerek algı oluşturen bir kafadır.
  • *ekrem* 26.04.2024 23:40
    c h p nin eline gecen yerler yerle yeksan olur kimin canı yanaca gı onlar için önemli degil zaten c h p k k
  • Vernez 26.04.2024 22:50
    Cahil insan insan ISIN uzmanlari olsaydi olmazdi
  • SARIÇİÇEK 26.04.2024 22:14
    evet okudunuz sevcıların işi ne gerekeni yapacaklar o telefona bakan kişide baş suçlu?
Daha fazla yorum görüntüle