İstanbul Saraçhane'de toplanan CHP, DEM, DİSK ve KESK, yasağa rağmen Taksim'e yürümeye çalıştı. Kalabalık grup, 'Dağılın' uyarısı yapan polise kaldırım taşları atıp sopalarla saldırdı. Ekipler ise biber gazı kullanmak zorunda kaldı. Çıkan arbedede çok sayıda polis yaralandı. O anlar kameralara böyle yansıdı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kapsamında İstanbul'da geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, geçtiğimiz günlerde 1 Mayıs için alınan tedbirleri açıklamıştı.

Kutlamalar için Taksim Meydanı'na izin verilmezken, bugün bölgeye çıkan tüm yer ve güzergahlar barikatlarla kapatıldı.

Taksim Meydanı ve çevresi ile Saraçhane Meydanı'nda da sıkı tedbirler uygulandı.


KALDIRIM TAŞLARINI SÖKEREK POLİSE ATTILAR

Ancak kalabalık grup, 'dağılın' uyarısı yapan ekiplere, taş ve sopalarla saldırdı. Bunun üzerine ekipler biber gazı kullanmak zorunda kaldı.

Güvenlik önlemlerine destek için gelen alt geçitten Bozdoğan Kemeri'ne yürüyen Çevik Kuvvet ekiplerine de alt geçidin korkuluklarında bekleyen grup tarafından kaldırım taşı atıldı. Olayda, çok sayıda polis yaralandı. Yaralı polisler için olay yerine ambulanslar geldi. O anlar kameralara böyle yansıdı.

Yorumlar 274 Yorum Var
  • vatandaş 03.05.2024 11:58
    Çakallara merhamet kuzuya ihanettir. Ey hükümet abd ve avrupa yasalarının polislere verdiği tüm yetkileri tercüme ettirip, aynı şekilde Türk Polisine verin. İp sap refahsızlar zaten chpknın yandaşı olmuşlar. Onlardan bir şey beklenmez. AkMhp MV'leri teklif için neyi bekliyorsunuz. Son Türk Devletinin yıkılmasınımı.
  • HHH 03.05.2024 11:10
    Bu örgütlerin hamiliğini CHP, Özgür Özel yapmaktadır.
  • Neco I 02.05.2024 21:29
    Abd de olsa bunların hepsini gebertirler, 1 mayısı kaldırın, teröre yol açma günü olmuş
  • meraci83 02.05.2024 14:12
    Bu terör zihniyetli güruhlar yılın 364 gününü sadece 1 mayıs günü için Ağustos böceği gibi yatarak geçirirler. 1 mayıs günü ise işçi, emekçi hakları palavraları ile sadece bir günlüğüne meydana çıkıp terör estirirler. Polisimizin de ellerine yüreklerine sağlık, hak ettiklerinin gereğini eksikte olsa yerine getiriyor.
  • bülent korkmaz 02.05.2024 12:29
    kefil olan bi zat vardı nerelerde hiç sesi çıkmıyor
Daha fazla yorum görüntüle