ABD'nin Los Angeles şehrindeki bir galeride sergilenen Buda heykeli geçtiğimiz hafta çalındı. Heykelin değerinin 1,5 milyon dolar olduğu ifade edilirken, hırsızlık anına dair görüntüler güvenlik kameralarına yansıdı.

Los Angeles Polisinden yapılan açıklamaya göre yaklaşık 114 kilo ağırlığında ve 1,5 milyon dolar değerindeki Buda heykeli, 18 Eylül'de sergilendiği Barakat Galerisi'nden çalındı.

KAMYONETE YÜKLEYİP KAÇMIŞLAR

Güvenlik kameralarına yansıyan olayda, hırsızların galeriye bir kamyonet ile geldiği ve galerinin arka bahçesinde bulunan heykeli kamyonete yükledikleri görülüyor.

Galerinin sahibi Fayez Barakat, yerel basına yaptığı açıklamada, heykelin çok değerli olduğunu belirterek, "Bu heykel daha önce evimin arka bahçesindeydi, daha sonra herkes görüp hayran kalsın diye bu heykeli galerinin arka bahçesine getirmiştik." dedi.

Barakat, Japonya'daki Edo Dönemi'ne (1603-1867) ait eseri, 55 yıl önce satın aldığını kaydetti.

Los Angeles Polisi, olaya ilişkin henüz kimsenin gözaltına alınamadığını, çevredeki güvenlik kamerası kayıtlarının incelendiğini duyurdu.

Yorumlar 3 Yorum Var
  • Sokaktaki vatandas 26.09.2023 08:52
    Herkes görüp hayran kalsın istediniz ama görünen o ki ilk hayranlariniz: buda (!) benim olsun diyen hırsızlar... neyse üzülme buda(!) geçer... buda(!) bi imtihan tabi.
  • (76) 26.09.2023 00:41
    Put değilmi kırın gitsin
  • Tralice 25.09.2023 22:01
    Kimsenin haberi yoktu reklam oldu değerei arttı