Gazeteci Zafer Şahin katıldığı bir canlı yayında 2023 Kılıçdaroğlu CHP'sini anlattı. Şahin, FETÖ'cü Taraf gazetesinin eski yazarlarından Yüksel Taşkın'ın CHP İzmir 1. bölge ilk sıradan aday gösterildiğini belirterek Taşkın'ın geçmişte yazdığı bir yazıyı okudu. 

14 Mayıs seçimleri için belirlediği milletvekili adaylarıyla günlerdir tepkilerin odağında yer alan CHP yönetimi tartışılmaya devam ediyor. FETÖ teröristbaşı Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da ziyaret ettiğini belirten Sadullah Ergin'in Çankaya'dan aday gösterilmesinden sonra FETÖ'cü Taraf gazetesinin eski yazarlarından Yüksel Taşkın'ın İzmir 1. bölgeden ilk sırayı kapması CHP'de tepki topladı. 

CHP'nin aday polemiğini CNN Türk'te katıldığı canlı yayında değerlendiren gazeteci Zafer Şahin, CHP'de artık gizlenmeye çalışılan şeyin gizlenemediğini söyledi. Taşkın'ın yazdığı makaleden bir bölüm okuyan Şahin,  Taşkın'ın "Kemalizm baştan beri dışlayıcıdır. Kemalizm azınlıklarla ve farklı etnik kimliklerle bir arada yaşama meselesini çözememiştir. Kemalizmin dışlayıcı bir etnik milliyetçiliğe ve ırkçılığa kayabilme potansiyeli var. Özellikle uluslararası meseleler devreye giripte korku ve sıkışma yaşandığında kemalizmin ırkçı tarafı ortaya çıkar." dediğini söyledi. 

Şahin CHP'nin İzmir 1. sıra adayı Taşkın'ın bu sözlerle açık açık CHP'nin altı okunu oluşturan Atatürkçülüğe 'ırkçılık' benzetmesini yaptığını ve Kılıçdaroğlu yönetiminin bu kişiyi İzmir 1. sıradan aday gösterdikten sonra herkese 'Atatürk düşmanı' dediklerini söyledi.

Yorumlar 34 Yorum Var
  • Vatandaş 15.04.2023 09:45
    Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olursa, çok büyük birşey beklemiyorum, ülkemizi bundan daha beter duruma getirmeyi beceremez. Tek sevincim etrafına küfür ve hakaret etmeyen, bütün insanlarımızı birleştirici bir üslup sahibi olmasıdır.
  • Eren 15.04.2023 05:09
    Zafer kaerdeş agzına saglık adamsın
  • Mustafa Akın 15.04.2023 02:37
    Memleketin tek klavuz şamandrası atatürk olmuş. Memlekete bak yaa.
  • Hakanx 15.04.2023 00:52
    Chpyi de sevmiyorum, millet ittifakını da sevmiyorum, teröristleri de sevmiyorum atatürkü de sevmiyorum, cuöhur ittifakına oy vereceğim nolacak şimdi. Atatürkü sevmeyen chp dhkpc ve diasporacı katliyamcı ermemçlerle, pkklılarla doldu. Asıl sorun bu. Şimdilerde de fetöcülerle dolu
  • Namyelüs 15.04.2023 00:37
    Bu CHP de siyaset yapmak için Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi 30 kişi CHP ye başvurmuş.CHP nin 2012 den beri geldiği yeri anlayamamılş,KK nin bu ülkeye yaptığını görememiş bir dernek.Başkanları Atatürkçülük sadece CHP ye ait olan bir değer deyildir dedi.Bir açıklasada öğrensak; ADD den kaç kişi milletvekilliği adaylığı için AK Partiye başvurmuş.
Daha fazla yorum görüntüle