Bakan Koca yerli aşı çalışmaları için 'Önümüzdeki birkaç gün içinde faz-3 denemelerinin hazırlıkları başlayacak. Bu yaygın kullanım öncesi son aşamadır.' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısının ardından video mesajla açıklama yaptı. Yerli aşı çalışmalarının da son aşamaya geldiğini belirten Sağlık Bakanı, "Önümüzdeki birkaç gün içinde faz-3 denemelerinin hazırlıkları başlayacak. Bu yaygın kullanım öncesi son aşamadır." dedi.

arın başlayacak ve Ramazan Bayramı sonrasına kadar devam edecek tam kapanma öncesi düzenlenen Bilim Kurulu toplantısı sonrası ulusa seslenen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli aşı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Koca, "Önümüzdeki birkaç gün içinde yerli aşıda faz-3 denemelerinin hazırlıkları başlayacak. Bu yaygın kullanım öncesi son aşamadır." dedi.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle:

Ülkemizde vaka sayıları ve kayıpların artmasını durdurmak için kısıtlamaları bir kez daha sıkılaştırdık. Umarım ödediğimiz bu bedel salgından kurtulmamıza katkı sağlar.

YERLİ AŞIDAKİ SON DURUM

Yerli gücümüz, yerli aşılarımız sahaya çıkmaya hazırlanıyor. Yerli inaktif aşımız faz 2 denemelerini tamamladı. Önümüzdeki birkaç gün içinde faz 3 hazırlıkları başlayacaktır. İkinci inaktif aşımız ise Ankara Şehir Hastanesi'nde faz 1 aşamasına başlamış ve ilk gönüllülerin aşılanmasını tamamlamıştır. Faz 1 çalışması devam eden bir değer aşı adayımız olan virüs benzeri parçacık aşısı ise ilk gönüllülerini tamamlamış durumundadır. İntrenazal uygulanacak aşı adayımız için ise faz 1 çalışması için de araştırma ürünü hazırlanmıştır. Adenavirüs temelli vektör aşıssı adayımız üretilmiş ve faz 1 aşamasına ulaşmıştır.

Yorumlar 27 Yorum Var
  • Ali 03.05.2021 16:18
    Ben gonulluyum bana d yapın asiyi
  • TOPRAK 30.04.2021 15:22
    Yerli aşının 3. fazına Türk Milleti olarak gönüllüyüz.
  • Üretelim 29.04.2021 10:38
    Çok güzel, ihtiyaçlarımızı yerli milli üretelim İnşallah.
  • Ümit 29.04.2021 00:42
    Serkan kardeş bağış yapmayı severiz bizimkiler. O yüzdendir
  • Mehmet 29.04.2021 00:00
    Kimse yeteri kadar aşı temin edemiyor. Üretim miktarı, zaman ve nüfuslarla ilgili bir durum. Ayrıca çin gibi acil kullanım kararı alın diyenler var. Zaten şu anda uygulanan yöntem tüm dünyanın uyguladığı acil kullanım prosedürü.
Daha fazla yorum görüntüle