Dokunulmazlıklarının kaldırılması istemiyle TBMM'ye sunulan çoğu HDP'li vekiller hakkındaki fezlekeye 'Evet' diyeceğini açıklayan, Ekrem İmamoğlu'nun attığı twitte HDP'li Pervin Buldan'la adı anıldığı için sert tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün bütün bu milli duruşunu yerle bir eden bazı açıklamalara imza attı. Akşener'in 'Proje ittifak' itirafı ise programa damga vurdu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Habertürk TV'de Veyis Ateş'in moderatörlüğünde gazeteci Muharrem Sarıkaya ve Kübra Par'ın gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

"PROJE İTTİFAK" İTİRAFI

Akşener, Millet ittifakındaki partileri belli bir projenin birlikte tuttuğunu itiraf ederek sağladıkları başarıyı ve Cumhur ittifakından farklarını şu sözlerle ifade etti; Siyaset böyle bir şey. Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı karıştırılıyor. Cumhur İttifakı et tırnak, mezara kadar, kader birliği, bu duygusal ittifak. Bizimki rasyonel, proje ittifakı.

FEZLEKEDE GERİ ADIM

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu’nun "Evet oyu vereceğiz" sözlerinin aksine, İYİ Parti yönetimi her bir dosyayı ayrıca değerlendireceklerini ve karar alacaklarını söyledi.

İMAMOĞLU'NUN TWİTİ

Akşener, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 8 Mart'ta HDP'li Pervin Buldan ile kendisinin yer aldığı kutlama tweetine ilişkin, "Arkadaşlarımız üzüldü. Neden üzüldü. 24 Haziran'da Buldan benimle ilgili çıktı, faili meçhulcü olduğumu, azmettirici olduğumu tarif etti." dedi.

HDP'YE GÖZ KIRPTI

Akşener'in HDP ile buzları eritme gayreti sergilediği programda Demirtaş'la ilgili anısını anlatması dikkat çekti. Akşener "Meclis Başkanlığım döneminde MHP milletvekili olarak, Selahattin Demirtaş'a Grup Başkanvekili olarak gündem dışı söz vermiştim. Bana 'niye söz verdiniz' dendiğinde, içtüzüğe göre sizin şehrinizle ilgili söz alma hakkınız var. Bu çok önemli bir eylemdir. İçtüzüğe göre seçildiğiniz şehrin problemlerini anlatmakla yükümlüsünüz. Döndü bana dedi ki, 'İngiliz demokrasisine inanıyorsunuz' dedi" ifadelerini kullandı.

Yorumlar 74 Yorum Var
  • İhsan 05.05.2021 14:43
    Terörist grup örgüt herneyse biliyoruz .gerekli önlem alınır. Ama iki yüzlü ve devlete sızmış proje oluşumlar adı ne olursa olsun parti ,örgüt gibi bunlar daha tehlikeli çünkü menfaat için vatanıda satarlar şeref hak getire
  • Unknown Kamil 03.05.2021 22:26
    Pkk marksisttir bu belli tehlike var. Ancak bazıları her telden çalar manipilasyon yapar, ne olduğu belli değildir, yeri gelir islamı över , yeri gelir iman tazelemeye kullara gider... En tehlikeli olan bu manipilasyoncu siyasilerdir. "İman tazelemeye geldik" yazın googleye iyi şeyler çıkıyor mu siz görün. İman tazelemenin yolunu şaşırandan ülkeme fayda mı zarar mı gelir siz düşünün...
  • Adalet 13.03.2021 15:00
    Ra.tanrısı güneştir .iyi.nin logosunda da .günes .vardır .iyi .logosu .goz boyamadır .yersen .yediler ama foya cıkıyor .ortaya
  • baht 13.03.2021 14:59
    Kadın ağzıyla söylüyor daha desin diyorki biz ben porejeyim diyor, ayın zamanda biz et tırnağı diyor yanı ben chpp LIYİM ben hdpliyi ben vatan hainiyim ben askerde öldürdüm VATANIDA SATARIM diyorum milliyetçilik saadece lafta diyor daha ne desin MUBAREK kadın eline silah alsın askerim öldürsün Allah aşkına
  • Destan 13.03.2021 14:50
    Tansu Çiller hanimefendinin bur röportaji var, 28 şubat tezkeresini Tansu Hanim a veren bu hanimefendiymiş,o zaman bu hanimefendide bir bakan.
Daha fazla yorum görüntüle