Meral Akşener'den 5 maddelik cumhurbaşkanı adayı kriteri

İYİ Parti lideri Meral Akşener, katıldığı canlı yayında cumhurbaşkanı adayı konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

6'lı masada yaşanan gerilimlerde orta yolu bulmaya çalıştığı için "jandarma genel komutana çevirdiler beni" diyen Akşener ittifakın ortak çıkarması gerektiğini belirterek ortak adayda bulunması gerek 5 kriter saydı. Akşener'in maddeler arasında saydığı "çılgın olmayacak" ifadesi Kılıçdaroğlu'nun 6'lı masadan ayrı ittifakın da tepkisini çeken başörtüsü çıkışı ve ABD'deki sır gibi kayıp 8 saati gibi hamleleri olarak yorumlandı. 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Halk TV canlı yayınında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Akşener, aday tarifini yaparken, belirli kriterleri vurguladı.

İşte Akşener'in Kılıçdaroğlu'nu 2 maddede sildiği 5 ortak aday kriteri;

Kapsayıcı olacak, kutuplaştırmayacak, ciddi devlet deneyimi olacak, çılgın olmayacak. 2017'deki hızlıca geçilen partili cumhurbaşkanlığı sisteminin o kadar eksikleri oldu ki, bunu kesinlikle içselleştirip ben de biraz daha kalayım demeyecek ve bu ülkeyi tekrar demokrasiye, hukukun üstünlüğüne, ekonomide liyakate ve devlette ciddiyete inanmış bir arkadaşımız olacak ve de kazanacak.

Yorumlar 14 Yorum Var
  • muhafız1969 25.10.2022 16:52
    senin ciddiyetin ne kadar dışarı vurmuş etkilendim ciddiyetinizden
  • kamil 25.10.2022 15:49
    ne diyor bu anlayan varsa anlatsın
  • SYST UZMN 25.10.2022 15:47
    yani, genç olacak, çözüm önerileri olacak, zerafet katacak,birleştirecek, toplumu birleştirecek biri olmalı. Fatih ERBAKAN mı?
  • Ziyaretçi 25.10.2022 15:40
    İcazet almak için ABD ye gitmeyecek, Yerli ve milli olacak, Fetö cü, PKK sevici Selahattin aşığı olmayacak. Yapılan hizmetleri bir bir görecek, inkar gelmeyecek. Yolsuzluk değil yol köprü, alt geçit, hava alanı hastane pastane uçak iha siha vs. yapacak.
  • Raşit YILMAZ 25.10.2022 15:34
    Başörtüsü nerde seçimdemi takacak acaba.
Daha fazla yorum görüntüle