İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na 2 gün önce verilen 2 yıl 7 ay 15 günlük hapis cezası kararı muhalefetin hesaplarını allak bullak etti.

KILIÇDAROĞLU'NUN YURT DIŞI TURU YARIDA KALDI

Beklenmeyen ceza sonrası İmamoğlu ile en büyük destekçisi İYİ Parti lideri Meral Akşener sevinç kucaklaşması yaparken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Almanya'daki siyasi destek turuna son vererek özel jetle Türkiye'ye döndü.

İMAMOĞLU'NUN BEKLEDİĞİ RÜZGAR ÇABUK SÖNDÜ

Muhalefet kanadından altılı masa ise, Fatih Saraçhane'de "İmamoğlu'na Millet İradesi'ne Sahip Çıkıyor" adlı miting düzenledi. Yuvarlak masa bileşenleri burada İmamoğlu'na destek konuşmaları yaptı. Adayın masadan çıkacağının da altı çizildi.

CHP'Lİ BÜLENT TEZCAN ADAYINI AÇIKLADI

Daha sonra da muhalefetin koltuk mücadelesi iyice kızıştı. CHP cephesinden İYİ Parti ve İmamoğlu'na aday göndermesi devam ediyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Ben şunu söyleyeyim. Gönlün ötesinde ben objektif olarak, önümüzdeki dönem Türkiye’nin ihtiyacına uygun adayın Kılıçdaroğlu olduğuna inanıyorum." sözlerini kullandı.

ÖZTRAK DA REST ÇEKMİŞTİ

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık hayallerine, "Siyaset mühendisliği senaryoları" ifadeleriyle set çekerek, "Cumhurbaşkanı adayımız, altılı masadaki partilerin genel başkanlarının ortak kararı ile belirlenecektir" ifadelerini kullanmıştı.

 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • ali 17.12.2022 10:32
    ekrem imamoğluyla mücadele böyle olmamalı.çıksın karşımıza böyle cezayla olmaz yazık günah.kazanır kazanmaz.güçlüyse bizde güçlüyüz.böyle saf dışı bırakmak olmaz.28 şubat döneminden ne farkı kaldı yapılanların.
  • KARADERELİ 17.12.2022 08:53
    Bunlar kafayı yemiş, anayasayı nasıl değiştireceksiniz?
  • Komodor 1453 17.12.2022 02:39
    Tezcan 7 savrulmusu kimler topladı abd irail.ab ve sizden bu memlekette hayır mı gelecek vahhh yavrum vahhh.
  • Ersan 17.12.2022 00:43
    Hepsinin paçası tutustu nasıl kilictaroglu gelince baykala yakın isimleri tasviye ettiyse imamoglu gelincede kilictarogluna yakın siyasiler tasviye edilecek korkuları ondan
  • Atam Abdülhamid 17.12.2022 00:06
    Yani diyorki türkçesi bu ekrem nefsine yenik düşebilecek bir adam bırakmaz eğer başkan olursa koltuğu.
Daha fazla yorum görüntüle