14 Mayıs ve 28 Mayıs yenilgilerinden sonra CHP'de Genel Başkanlık için ortaya çıkan Ekrem İmamoğlu'na "Önce Belediye Başkanlığı kazan" diyen CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan Özgür Özel'in adaylığı için şartlı yanıt geldi.

Yüzyılın seçimlerinde hezimete uğrayan 7'li koalisyonun lideri CHP'de patlak veren koltuk krizi derinleşiyor.

İmamoğlu'nun seçimlerden sonra 3 kez görüştüğü ortaya çıkan Kılıçdaroğlu'nun "değişime" karşı hamleleri de peş peşe geliyor.

Gazeteci İsmail Küçükkaya, Halk TV'deki programında çok özel kulis bilgileri paylaştı.

"ÖZGÜR ÖZEL ADAY OLACAKSA GRUP BAŞKANLIĞI'NDAN İSTİFA ETMELİ''

Kılıçdaroğlu, sadece İmamoğlu ile değil 'değişim' diyen CHP Grup Başkanı Özgür Özel ile de görüşmüştü. Peki Kılıçdaroğlu, Özgür Özel için ne düşünüyor? Küçükkaya, bu konuyla ilgili de şu bilgileri verdi:

"Bunu ilk defa duyacaksınız. Kılıçdaroğlu, Özgür Özel için 'Her CHP'li gibi genel başkanlığa aday olma niyeti varsa saygı duyarım ancak bunu gerçekleştirmek için Grup Başkanlığından istifa etmelidir. ikisi bir arada olmaz. Bunu etik ve şık bulmam' diyor."

ÖZGÜR ÖZEL'DEN YANIT

Özgür Özel'den bu sözlere yanıt geldi. Küçükkaya, Özgür Özel'in kendisini aradığını ve Kılıçdaroğlu'nun o sözlerine şu yanıtı verdiğini aktardı:

"Şu ana kadar Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığım temaslarda bana bu ifadelerde bulunmadı. Ben henüz adayım demedim, değişim talebi ve bunun nasıl olabileceğine dair görüşlerimi paylaştım' dedi. Bir CHP'li olarak hangi sorumluluk düşerse bunu üstlenmeye hazır olduğumu ifade ettim. Henüz daha adaylık açıklaması yapmadım. Çünkü henüz kurultayın ne zaman yapılacağı belli değil. Ancak ben parti terbiyesi almış birisi olarak adaylık konusunda kurultay netleştiğinde kesin kararımı verdiğim zaman kamuoyuyla paylaşmadan önce sayın genel başkanıma bunu anlatacağım. İlk önce benden duymasını isterim.

Süreç netleştiğinde adaylığımla ilgili kararımı kamuoyu ve öncesinde Kılıçdaroğlu ile paylaşınca bana söyleyebilir."

Yorumlar 22 Yorum Var
  • Misafir 20.06.2023 02:57
    Herkes aday olabilir.Ama benden başka aday oldumu şık olmaz!
  • Barbaros 19.06.2023 18:25
    Özgür Özel çanak tutmuş hamburgerciye lakin sen hiçbirzaman bu ülkenin evladı olarak lanse edilmeyeceksin..nereye gelirsen gel..her daim büyük bir ezik kalacaksın ömrün boyunca,CHP'nin tüm kadrosu değişmeli..bireyleri değil !!!
  • Fidan 19.06.2023 18:17
    Aday olabileceklere bakar mısınız hepsi birbirinden muhteşem
  • wanted 19.06.2023 16:43
    babanız hepinizi hap gibi yutar kemal bey daha yıkılmadı ayakta dimdik dik
  • yahya 19.06.2023 16:40
    birbirinize düşün.
Daha fazla yorum görüntüle