İsrail'in Filistin'e karşı katliama devam ediyor.  Dünyada ise halklar bu soykırımı durdurmak ve engel olmak için protestolar düzenliyorlar. Fakat milletlerin aksine Batılı devlet yöneticileri ise bu protestoları düzenleyenlere cezalar veriyor, engel oluyor. Bu durumu Gazeteci Fatih Karakaya ve Doç.Dr. Emete Gözügüzelli Haber7 muhabiri Yavuz Selvi'ye değerlendirdi.


Gazeteci Fatih Karakaya, "Zaten bildiğimiz bir olaydı. Son olarak İsrail'in Filistin'e saldırması Avrupa'nın kendi değerlerini nasıl ayaklar altına aldığını ve işlerine gelmediği zaman bu değerlerin hiçbir geçerliliğinin kalmadığını gösterdi. Batı'da yönetimler ve halk arasında uçurumlar var.Hiçbir yerde İsrail'e bu kadar bağlı devletler gözükmemiştir. Halklar bu yasaklamaları gördükçe gerçekten dayanamıyor. Batılı yöneticiler o kadar kendilerini kaptırmış durumdalar ki, Fransa'da anti-siyonist yasaya üç madde ekletmek istiyorlar. Bunların ilki İsrail'İn varlığını reddene, bir yıl hapis ve 45 bin Euro ceza.  "Filistin özgürdür" dediğiniz vakit İsrail'in varlığını reddediyorsunuz." dedi.


Doç.Dr. Emete Gözügüzelli, "BM yasalarında temelde herkesin kendi düşüncesini ifade etmesinin özgürlük olduğunu göreriz. Bunun yanında Avrupa İnsan Hakları Beyannamesi ve diğer sözleşmelerde çok net olarak düşünce ve vicdan özgürlüğü ifade edilmektedir.  Filistin halkı için yapılan gösterileri engellemek ciddi anlamda tezatlık oluşturur." açıklamalarında bulundu. 

 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • Gültepeli bjk 13.11.2023 13:22
    Topyekûn ambargo boykot edelimki başka yolu yok
  • Misafir 13.11.2023 12:41
    İslam'ın dışındaki bütün beşeri izimler ideolojiler tamamen batıldır zulümdür sahtekarlıktır bunu bugün apaçık görüyoruz bundan sonra bu izimlere ve ideolojilere beşeri sistemlere tapanlarin hiçbir mazeretleri kalmamış dünyada ve ahirette azap kendilerine hak olmuştur
  • frdun 13.11.2023 11:24
    BM şimdiye kadar aldığı kararların ne kadar boş olduğunun kanıtıdır.. Kıbrıs, Azerbaycan, Ukrayna, Bosna Hersek vb. ülkelerde alınan kararlar hep güçlü ülkelerin çıkarları doğrultusunda alınmış kararlardır..
  • Kutahyali 13.11.2023 11:18
    Batılılar her zaman iki yüzlü münafık kafirleri bunlar
  • misafir 13.11.2023 11:01
    etna yanarağı italyayı yok edecek uçaklar düşecek mahvolacaklar
Daha fazla yorum görüntüle