Türkiye'de son dönemde toplumun sinir uçlarına dokunacak provokatif eylemler çoğaldı. Riyad'daki kriz, tevhid bayrağı açan vatandaşa yumruklu saldırı ve Fatih Cami imamına bıçaklı saldırı bu olayların başında geliyor. Bu olayların arkasında ne olduğunu ise Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer yorumladı.

"MAKRO İSTİHBARAHAT SAVAŞLARININ TÜRKİYE'YE YÖNLENDİRİLDİĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Eray Güçlüer, "Bunlara genel olarak baktığımızda 5 ve 6. kol faaliyeti olarak makro istihbarahat savaşının Türkiye'ye yönlendirilmiş olduğunu görüyoruz. Buradaki amaç Türkiye'nin gündemini değil, yıpratıcı, yorucu ve halkın sinirlerini gerecek sürekli toplumun önünde tutarak bir psikolojik yıpranmayı ve toplumun devlete güvenini sarsacak sinsi bir planla karşı karşıyayız.  Biz şuanda pozitif olması gereken gündemi konuşmamız lazım." dedi.

"MOSSAD OPERASYONLARININ RÖVANŞI ALINMAK İSTENİYOR"

 Güçlüer ayrıca, "Ama burada dün,etnisite ve mezhepsel olarak ayrım çıkartarak bunun toplumsal şiddet içerikli eylemlere dönüştürülmesi amaçlanıyor. Bu sinsi faaliyetler toplumdan beklenen desteği bulmadı. Amaç Türkiye'nin içinin karıştırılması. Hatta yapabilirlerse bir iç savaş çıkartmak istiyorlar. Mossad'ın Türkiye'deki hücrelerine MİT'in başarılı operasyonlar yapmasıyla bu sürecin çökertilmesinin rövanşı alınmak isteniyor." ifadelerini kullandı.

Yorumlar 37 Yorum Var
  • Vatandaş 14.01.2024 14:11
    Evet Sayın Güçlüer çok haklı.. Niyetleri bu.. Tıpkı 78 de Maraş ve 80 de Çorum' da yapmaya çalıştıkları gibi. Maksatları halkı en hassas noktadan kışkırtıp iç karışıklık çıkarmak. Galeyana gelmemek lazım.
  • Opera 13.01.2024 07:57
    Devlet islam düşmanlarına ya gerekeni yapar yada bu halk gerekeni yapar halk artık islama saldırı karşısında patlamak üzere iyice azdılar iyice sınırı aştılar halk dayanamıyor artık
  • asa 13.01.2024 07:55
    git be merkezi dünyada ısraıldır
  • Osman 13.01.2024 06:42
    Maalesef söylediklerinde haklı çıktın hocam yine içimizi yaktılar.
  • Alperen 13.01.2024 05:52
    Yakaladığımız asalım.
Daha fazla yorum görüntüle