DEM Parti'nin skandallarının ardı arkası kesilmiyor. CHP'nin ittifak ortağı HDP/DEM Parti vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit TBMM kürsüsünde yaptğıı alçak açıkalmada, "Kürdistan bir hakikattir. Biz Kürdistan diyoruz ve demeye de devam edeceğiz." dedi.

"KÜRDİSTAN DEMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

HDP/DEM Parti vekili Gülistan Kılıç Koçyiğit TBMM kürsüsünde alçak sözlerle, "Kürdistan bir hakikattir. Tarihsel ve toplumsal bir hakikattir. Biz Kürdistan diyoruz ve demeye de devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

'SONLARI KABRİSTAN OLUYOR'

Genel Kurul'da yerinden söz alan AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan, Genel Kurul kürsüsünde zaman zaman "Kürdistan" ifadelerinin kullanıldığına dikkati çekerek, "Kürdistan için 'coğrafi bir bölge' diyenler var. Hadi fikir hürriyeti diyelim. Yalnız demek başka yapmaya çalışmak başka. Yapmaya çalışanların sonu Kürdistan değil kabristan oldu, oluyor, olacak. Unutmayalım." değerlendirmesinde bulundu.

"TÜRKİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE 'KÜRDİSTAN' DİYE BİR YER YOKTUR"

Meclis Başkanvekili Celal Adan, Koçyiğit'in hain sözlerine cevap verdi. Adan, "Kürdistan" ifadesini kullanan Koçyiğit'i uyararak, "İçtüzüğün 161. maddesinin 3. fıkrasında Türkiye Cumhuriyeti'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü esasında Anayasada düzenlenen idari yapısına aykırı tanımlamalar yapmak yasaklanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti 7 coğrafi bölge, 81 ilden müteşekkirdir. Türkiye sınırları içerisinde 'Kürdistan' diye bir yer yoktur." diye konuştu. Başkanvekili Adan'ın sözleri TBMM Genel Kurulu'nda alkışlandı.

Yorumlar 353 Yorum Var
  • HAKAN 27.01.2024 19:38
    bu ne saçmalık kardeşim, kardeşimiz şehit ediliyor, biz içerdeki hainleri besliyoruz, zehir sıkkım olsun, hiç mi bir babayiğit yok, bunları içeri tıkacak. nerde vicdan, nerde isnanlık. yeter artık ya. bu nedir. hiç bir ülke kendine hainlik yapanları barındırmaz, biz neden bunlara halen göz yumuyoruz. NEDEN NEDEN ?
  • Mustafa 27.01.2024 09:28
    Her gün birinizi bir gün hepinizi acı sonucla karşılaştıracak büyük turk devleti birde bu kanunları anlamakta zorlaniyorum açıktan bölücülük yapan bu kanıbozuklara nasil böyle rahat davraniliyor
  • Gerçekler 26.01.2024 23:41
    Bunların son yıllardaki cesareti Cehape'nin verdiği destekten geliyor, bunun herkes farkında..
  • Vanli 26.01.2024 22:07
    Konus konuş siz çok beklersiniz bunlar hepisi not ediliyor bu ülkenin klozetini bile alamazsiniz
  • Metin Güner 26.01.2024 19:18
    Teröristan...... İçerdeki Şımarık Uşaklarınıza çok güvendiniz, Dışardaki Ağa babalarınız Her zaman ki gibi Sizi Satacaklar , İstedikleini Aldıktan sonra sizi de Tarihin Çöplüğüne Atacaklar... Sizi 150 Yıldır Kullanıyorlar Akıllanmadınız... Boşu boşuna Hayal kurup Havanda Su dövmeyin.... Irakın son hali, Suriyenin Son Hali Malum.. AKILLANIN .... BAŞARAMAYACAKSINIZ....
Daha fazla yorum görüntüle