TUSAŞ'ın ürettiği milli muharip uçağı KAAN, dün sabah ilk uçuşunu gerçekleştirdi. KAAN'ı yotumlayan Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer ise "Dünya artık Türkiye'de savaş uçağı üretildiğini kabul etti." dedi.

"BÜTÜN KÜRESEL DENKLEMLERDE TÜRKİYE YER ALIYOR"

Haber7 Güvenlik Analisti Dr. Eray Güçlüer şu açıklamalarda bulundu:

Günümüzde bağımsız hava gücünüz olmadan tam olarak özgür olabilmeniz ve ülkenizin güvenliğini tam olarak sağlayabilmeniz mümkün değildir. Dolayısıyla bu yolda Milli Muharip Savaş Uçağı ikinci test kategorisi dediğimiz yer testlerinden sonra ilk uçuşunu da yapmış olması ve bunu biz gözlerimizle gördük bütün dünya izledi. Çünkü Türkiye dünyanın kalbinde bulunuyor. Bütün küresel denklemlerde mutlaka Türkiye yer alıyor. Şimdi dolayısıyla bizim milli güç kapasitemizi, özellikle savunma anlamında en üst seviyeye taşıyan son kilometre taşı Milli Muharip Savaş Uçağı'dır.

"DÜNYA KABUL ETTİ"

Ve Şu an dünya kabul etti ki Türkiye'nin kendi savaş uçağı filosu var. Savaş uçağı gücü var. Bu çok önemli. Bakınız bir ülkenin savunması ve savunma teknolojileri açısından altı tane önemli husus vardır yani. Biri savaş çağıdır. Kendinizin üretip satabilmesi. İkincisi hava savunma sistemleri. Üçüncüsü de savaş gemisi. Ve buna karşı gemisavar sistemlerinizin olması lazım. Bunlar var ve Türkiye artık tam bağımsız bir devlettir. Şimdi tam bağımsız devlet demek birilerinden bir şey alıp almama ticareti filan değildir. Siz bir şey yapmak istediğiniz zaman buna karşı birtakım engellerin mutlaka çıkarılacaktır. Ama aşabilmek kapasitenizdir. Bu varsa siz, tam bağımsızsınız demektir. Burada son aşama savaş uçağı üretimiydi. 

Yorumlar 36 Yorum Var
  • Seyit Ali Gelmez 24.02.2024 16:11
    Emeği geçenlere ve önderlik edenl ere şükranlarımı arz ederim.
  • Türk 23.02.2024 09:51
    Hayırlı olsun.. Allah emeği geçenlerden razı olsun..
  • mustafa özçelik 23.02.2024 09:46
    müslüman cihan a hükmetmek zorun dadır
  • mustafa özçelik 23.02.2024 09:46
    müslüman cihan a hükmetmek zorun dadır
  • 1818 23.02.2024 09:24
    Ülkemize hayırlı olusun şu mutlu olamayan mutlu olmayı bir türlü başaramayan kişiler güzel birşeyler oluyor yüzünüz gülsün ciddiyetten kurudunuz suratınız askıya döndü sevinin sevinmeyi bilemeyenler bir gülün yüzünüz gevşesin kalbiniz yumuşasın bakın güzel şeylerde ola biliyormuş sevinin
Daha fazla yorum görüntüle