Haber7

TUSAŞ’ın kuruluşunda sağlayan Necmettin Erbakan dava arkadaşlarından Milli Selamet Partili dönemin Sanayi Bakanı Abdülkerim Doğru, 2018 yılında A Haber’e verdiği röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu.

KAAN ve ANKA-3 gibi çok konuşulan projelere imza atan TUSAŞ’ın kuruluşuna başta ABD olmak üzere Batılı ülkelerin engel olmaya çalıştığını anlatan Abdülkerim Doğru, şu ifadelerde bulundu. 

“Uçak yapacağız. TUSAŞ’ı kurmuşuz. Buna kredi lazım. O arada Almanlarla görüşüyorduk. Elimizde 300-400 tane fabrika ve tesis vardı. TUSAŞ da bunlardan biriydi. Almanya iktisat bakanı buraya gönderilmişti. Hariciye köşkünde karşılaştık.

Bizim Almanya olarak tek başına yapmaya cesaret edemediğimiz, İngiltere ile tecrübi mahiyette ele aldığımız harp uçağını biz yapacağız diyorsunuz.

Bizimkiler de o kadar çok inanmış ki Garp’a… ‘Bunlar çok doğrudur dürüsttür.’ Ben zaten TUSAŞ’ı kurarken içeride çok mukavemetle karşılaştım. ‘Yapamayız biz bunu’ diyorlardı. Çok uğraştık, hallettik.

Bu kez orada bulunan hazirun, bu defa gülümsedi; ‘Bak bize bu kadar kök söktürdün, gördün mü Almanya bile yapamıyor. Türkiye de yapamaz.’”

ABD'NİN HEDEFİ TÜRKİYE'Yİ GÜÇSÜZ BIRAKMAK

ABD’nin Türkiye’nin uçak yapmasını istemediğini ve Almanya’nın bu yüzden kredi vermediğini anlatan Doğru, “1949 senesinin sonunda ben ABD’ye gittim ilk defa. Boş zamanlarımda ‘ABD bizim hakkımızda ne düşünüyor’ diye tetkik ettim. Ve şunu gördüm, ABD tarih kitaplarında şunu okutuyor; ‘Dünyaya hükmedecek bir devletin Ortadoğu’yu kontrol altında tutması lazım.’ Onu izah ediyor.” diye konuştu.

Abdülkerim Doğru sözlerinin devamında, Türkiye’nin güçsüz bırakılma politikasını güttüğünü anlattı.

 

 

Yorumlar 33 Yorum Var
  • Vatandaş 06.03.2024 10:24
    Sizingi hain sömürücü insanları daha çook rahatsız edecegiz yıllardır dünyaya kan kusturdunuz sayenizde bizler sizlerden çok şey ögrendik şimdi de sizrahatsız olun
  • Hamşesi 06.03.2024 09:09
    BTYM Yukarıda yorumlarda bir tanesi abd ve avrupa uçak yaparken yardım mı dilendiler diyor. Bu kadar tarihinden & tarihten bi haber insan nasıl olabilir ya. onlar dünyayı haraca kesmiş sömürgecileriydi, ve birbirlerine silah teknoloji ve para yardımı yapıyorlardı. doğru eski tarihleri bir oku istersen
  • Cenk Yakın 06.03.2024 08:49
    ABD teröristi TÜRK ırkından rahatsız bizim güçlü olmamızı ister mi,,, yoksa yine vergi ödemeye başlar....
  • Halil 06.03.2024 07:43
    ABD rahatsız olsa numune uçakları vermezdi
  • Harakan 06.03.2024 07:33
    Ya kurbanım bunları beşikteki bebek dahi biliyor siz bilmiyor musunuz bu adamın konuşmasına ne gerek var
Daha fazla yorum görüntüle