Cumhuriyet Halk Partisi, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde yeni bir provokasyona imza attı. Tüm örgütlere mesaj atarak Taksim’e yürüyeceklerini ilan eden Özel-İmamoğlu Bozdoğan Kemerine kadar dahi yürümeden meydanı terk ettiler.

1 Mayıs, yine CHP ve bazı sol örgütlerin ortaklaşa provokasyonuna sahne oldu. 

CHP, Saraçhane’den Taksim’e yürüyüş düzenleyeceklerini ilan ederek birçok örgüte mesaj attı. Sabahın saat 7’sinden itibaren toplanmaya başlayan kalabalık, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yaptığı provokasyon sonrası polise saldırdı. 

"EMEĞİN VE EMEKÇİNİN ARKASINDAYIZ"

CHP lideri Özel ve İBB Başkanı İmamoğlu, sendikalarla beraber saat 10.00'da Saraçhane'ye geldi.  Özel burada yaptığı açıklamda "Sendikalı sendikasız bütün işçileri Cumhuriyet Halk Partisi ailesi olarak kucaklıyoruz ve selamlıyoruz ve onlara diyoruz ki: bayramınız kutlu olsun. bayramların bayram gibi kutlanacağı günler yakındır. Taksim bugün özgürleşmezse yarın özgürleşir. Eninde sonunda Taksim emeğindir emekçilerindir. Taksim'e özgürlük talebinin arkasındayız. Bütün örgütümüz olarak Cumhuriyet Halk Partisi olarak arkasındayız." dedi.

TAKSİM’E KADAR YÜRÜYECEĞİZ DEDİLER, YÜRÜMEDEN MEYDANDAN AYRILDILAR

Özel'in ve İmamoğlu'nun beraberindeki sendikalarla birlikte Saraçhane'den polisin kapattığı Bozdoğan Kemeri'ne doğru yürümesi bekleniyordu ancak yaklaşık bir saat boyunca Saraçhane'de bulunan Özel, alandan ayrıldı.  

SÖZCÜ TV DE O ANLARI CANLI VERDİ

Sözcü TV DİSK'in bütün ısrarına rağmen Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve diğer yetkililer Saraçhane Meydanından ayrılması anlarını verirken şu bilgiler aktarıldı:
 
Normalde Saraçhane için hem DİSK'in hem de CHP'nin çağrısı vardı. Buradan sonra Taksim'e bir yürüyüş denenecekti. DİSK yürüyüşü denemekte ısrarlı. CHP'nin şuanki kararı yürümemek yönünde.

Yorumlar 127 Yorum Var
  • Ertuğrul 03.05.2024 20:04
    Tam bir yahudi taktiği örgüleri provake edip onları polisle çatışmaya sevk edip kendileri arazi. Olumsuz bir durum olsaydı suçlu hükümetti
  • Xyzyzyx 03.05.2024 02:06
    Ben olsam bende gitmezdim. Özgür özel bir şey diyor dinleyen başka anlıyor. Normaldir dinleyen isyan için gelmiş. Yürüyüş amacı dışına çıkmış. İsyancilar vatanı kurtariyoruz zannediyorlar herhalde. Ne yiyip ne içiyor bunlar.
  • Haber7 okuru. 02.05.2024 13:21
    Bana kalırsa maksat hasıl oldu. Özelin gidip polis ile karşı karşıya kalmasını bekleyenlerin hayalleri suya düştü. Sonuç, özel artı yazdırdı hanesine.
  • Şakşuka 02.05.2024 09:28
    Allah bu memleketi CHP'den kurtarsın siyonistlerden hiçbir fark yok CHP'nin
  • Kızgın 02.05.2024 05:37
    1 mayıs nedir Allah aşkına! Bu kutlamalara katılanlar ya bir terör örgütü mensubu yada destekçisi. 42 yaşındayım yıllardır bir kere görmedim temiz bir yurdumun insanını bu işçi bayramı mevzusunda. İsraille neden savaşa girmiyoruz? Çünkü içimizde kanunlarca korunan şah padişah yaptırılmış çok israilli var! Bunları aşamıyoruz...
Daha fazla yorum görüntüle