Revo Foods şirketi, 3D baskılı vegan somon filetosunu Avusturya'nın başkenti Viyana'daki Billa Pflanzilla süpermarketinde tanıtmaya hazırlanıyor. Bu durum süpermarketlerde 3D baskılı bir et alternatifinin ilk çıkışına dair bir dönüm noktası olarak görülüyor.

YENİ BİR ÇAĞIN BAŞLANGICI OLABİLİR

Interesting Engineering, bu yenilikçi ürünün sadece 3D baskılı vegan deniz ürünlerinin ilk çıkışına işaret etmekle kalmayıp, aynı zamanda süpermarketlerde 3D baskılı bir ürünün ilk kez ortaya çıkışını simgelediğini ve sürdürülebilir gıda üretiminde yeni bir çağa öncülük ettiğini bildirdi.

3D baskılı balıklar, geleneksel balıkçılık ve su ürünleri yetiştiriciliği yöntemlerine çevre dostu alternatifler sunma yolunda önemli bir adımı temsil ediyor. Bu yenilikçi yaklaşım, aşırı avlanma nedeniyle çok sayıda balık türünün neslinin tükenmesi tehdidinin yanı sıra, genellikle habitat tahribatı ve kirlilikle sonuçlanan bu uygulamaların çevresel etkilerini azaltmayı da amaçlıyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK, KULLANILABİLİRLİK

Revo Foods'a göre, dünyadaki balık stoklarının yaklaşık yüzde 60'ı artık aşırı avlanmış durumda. 3D baskı teknolojisinin benimsenmesi, vahşi balık popülasyonlarını daha fazla tüketmeden balık bazlı ürünler üretmek için sürdürülebilir bir alternatif sunuyor.

Birçok 3D baskılı balık ürünü, gerçek balığın otantik dokusunu ve tadını taklit etmek için yosun, deniz yosunu veya diğer bitki bazlı malzemeler gibi bileşenler içerir. Bu bileşenler sorumlu bir şekilde temin edilip tedarik edilebildiğinden çevre dostu bir seçim olarak görülüyor.

Yorumlar 21 Yorum Var
  • Yalçın 16.09.2023 14:00
    2/2: Dünyanın zenginleri daha zenginleşecek ve dünya nüfusu, en zengin % 10'luk kesim hayatta kalacak şekilde azalacak. Her türlü imalatı ve bu %10'un hizmetini de robotlar yapacak. Bu % 10'luk elit tabaka, mutlu müreffeh yaşayacak. 5. sanayi devrimi sürecinin kısa tarifi bu.
  • Yalçın 16.09.2023 13:57
    1/2: Şimdi de balığı tutanın, satanın, pişirenin, servis edenin, lokantada çalışanın hepsinin ekmeğine göz diktiler. Dünya insanları koyun gibi, önlerine koyulanla yetinmeye devam ederse, yakın gelecekte, işsizlik, açlık, salgın ve toplu ölümler gittikçe artacak.
  • Fatih 16.09.2023 09:52
    EEEE emperyalist güçler cebinizdeki paraya göz dikti... İnsanlığı köle olarak kullanacak, tepki vermezseniz sizden sonra gelecek nesiller onların esiri olur....
  • anti yapay 15.09.2023 22:06
    saglik bakani eger imani vicdani varsa kesinlikle bu sacma zehirli yapay et ürünlerini ülkemize sokmaz hayvan katili yapay etin mucidu insanlik düsmani seytan bilgate ve avaneleri ALLAH hayvanlari yaratmis etinden derisinden sütünden faydalanmak icin neymis büyükbas hayvanlar gaz cikarinca atmosfer zarar görüypormus domuzbilgate
  • Yavuz 15.09.2023 13:07
    İnsan bir sineğin kanatını bile üretemez sözde et üretmiş kim takar bu haberi. Boya katkılı mantarı hangi hayvandan aldıkları belirsiz yağ gibi şeylerle karıştırıp kıyma-püre yapmışlar. Ucuz et diye ileride bize de satacaklar asıl amaçları halk gerçek et yemesin diye yapılıyor. Veganlar ile kalmaz bu iş unutmayın.
Daha fazla yorum görüntüle