Elon Musk'ın beyin çipi girişimi Neuralink, zihnini kullanarak çevrimiçi satranç oynamak için bir çip yerleştirilen ilk hastasını canlı yayınladı.

Videoda, bir dalış kazası sonrasında omzundan aşağısı felç olan Noland Arbaugh, dizüstü bilgisayarında satranç oynadı ve Neuralink cihazını kullanarak imleci hareket ettirdi.

Şirket, implantın insanların sadece düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar imlecini veya klavyeyi kontrol etmelerini sağlamaya çalıştığını söyledi.

Elon Musk geçen ay yaptığı açıklamada, 29 yaşındaki gencin Ocak ayında şirketten bir implant aldığını ve düşüncelerini kullanarak bir bilgisayar faresini kontrol edebildiğini söyledi.

"AMELİYAT SÜPER KOLAYDI. HİÇBİR BİLİŞSEL BOZUKLUĞUM YOK"

Elon Musk'ın sosyal medya platformu X'te (eski adıyla Twitter) yayınlanan videoda Noland Arbaugh implant prosedüründen bahsederek, "Ameliyat süper kolaydı. Kelimenin tam anlamıyla bir gün sonra hastaneden taburcu oldum. Hiçbir bilişsel bozukluğum yok." dedi ve Civilization VI oyununa atıfta bulunarak ekledi "Aslında o oyunu oynamayı bırakmıştım. Sizler (Neuralink) bana bunu tekrar yapma olanağı verdiniz ve 8 saat boyunca aralıksız oynadım." 

NEURALINK BEYİN ÇİPİ HASTASINA GÖRE Mİ ÇALIŞIYOR?

Yeni teknolojiyle ilgili deneyimlerini anlatırken, bunun "mükemmel olmadığını" ve "bazı sorunlarla karşılaştıklarını" söyledi ve ekledi: "İnsanların bunun yolculuğun sonu olduğunu düşünmelerini istemiyorum, hala yapılması gereken çok iş var, ama şimdiden hayatımı değiştirdi."

UZMANLAR ŞÜPHECİ OLMAYA DEVAM EDİYOR

ABD Ulusal Sağlık Enstitüleri'nde nöral mühendislik eski program direktörü olan Kip Ludwig, Neuralink'in gösterdiği şeyin bir "atılım" olmadığını çünkü "implantasyon sonrası hala çok erken günlerde olduğunu ve elde edilebilecek kontrol için bilgi miktarını en üst düzeye çıkarmak için hem Neuralink tarafında hem de denek tarafında çok fazla öğrenme olduğunu" söyledi.

Bu kesinlikle iyi bir başlangıç noktası," diye ekledi.

Yorumlar 10 Yorum Var
  • Mühendis 21.03.2024 15:16
    Yorumlara bak ya. Felçli insanlara bir umut olmuş. Gören de herkese takacaklar sanar.
  • Alim 21.03.2024 15:11
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIN KANUNLARINI İSTERİZ ALLAHIN ADALETİNİ İSTERİZ ALLAHIN RAHMETİNİ BEREKETİNİ FAZLINI KEREMİNİ İHSANINI İKRAMINI LUTFUNU NURUNU RIZKIMIZI MAĞFİRETİNİ MERHAMETİNİ RIZASINI SEVGİSİNİ HOŞNUTLUĞUNU VE DOSTLUĞUNU KAZANMAK İSTERİZ ALLAHIN HUZURUNDA OLMAK İSTERİZ ALLAHA KAVUŞMAK İSTERİZ. Amin
  • Ayşe 21.03.2024 14:20
    Eleştirirken birde hastalar oldugu ve böyle birseyin onların hayatını kolaylaştıracagini düşünsek iyi olur çok güzel olmuş ne kadar sevinmiş
  • hakan 21.03.2024 13:02
    yönetilebilir insan modeli hayırlı olsun pek hayra alamet değil ama komplo teorisyenleri yine haklı çıktı
  • Sami 21.03.2024 12:11
    İlk Elan Muska ,Bill Gates ve çocuklarına takılmalı...
Daha fazla yorum görüntüle