Mersin'de sahte ve bozulmuş tonlarca ürüne el konuldu

Mersin'in Tarsus ilçesinde ihbar üzerine harekete geçen zabıta ekipleri halk sağlığını tehdit eden menşei belli olmayan sahte ve bozulmuş tonlarca ürüne el koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.05.2024 13:55 GÜNCELLEME 25.05.2024 13:55 3.SAYFA
Mersin'de sahte ve bozulmuş tonlarca ürüne el konuldu

Tarsus ilçesinde zabıta ekipleri, ilçe kent genelinde halk sağlığını tehdit eden ürünlere geçit vermemek adına gıda denetimlerini titizlikle gerçekleştiriyor.

153 ihbar hattına bir işletme ve pazar yerinde rengi ve kokusu bozuk yağların olduğu, böcekli ve küflenmiş şekilde satışa çıkarıldığı ihbarı gelmesi üzerine zabıta ekipleri, polis desteğiyle harekete geçti. İhbarda belirtilen adrese giden ekipleri, menşei belli olmayan tonlarca ürüne el konuldu.

Toplamda 3.5 ton salamura zeytin, 800 gram kavanozlar halinde satışa sunulan 64 adet bal, 800 gram şekerlendirilmiş 34 adet şurup, farklı miktar ve ürünlerde 1,5 ton turşu, farklı meyve özünden yapılan 600 litrelik sirke, 700 litre nar ekşisi, menşei belli olmayan zeytinyağı olarak satışa hazır halde sunulan 877 litre yağ ele geçirildi.

'İŞLETME MÜHÜRLENDİ'

İnsan sağlığını tehdit eden menşei belli olmayan bozulmuş ürünler sağlık ekipleri tarafından incelendi. Ürünlerin tespitinin yapılmasının ardından İlçe Tarım Müdürlüğü Gıda ve Yem Denetim ekibine bilgi verilerek idari işlemler başlatıldı. Ürünlerin imhası ise ekipler tarafından gerçekleştirilirken, işletme zabıta ekiplerince mühürlendi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR