Kars’ta kaçak keklik avcılarına 593 bin lira para cezası

Kars'ta kaçak avcılara yönelik düzenlenen operasyonda canlı mühre olarak kullanılan 53 kınalı keklik ile 22 tuzak kafes ele geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 28.03.2025 14:55 GÜNCELLEME 28.03.2025 14:55 3.SAYFA
Kars’ta kaçak keklik avcılarına 593 bin lira para cezası

Jandarma ekipleri ve Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü iş birliği ile koordineli olarak, yaban hayvanlarının yuva yapma, yumurtlama, kuluçka ve üreme süreçlerinde korunmasına yönelik, farklı bölge ve zamanlarda kontrol faaliyetleri gerçekleştirdi.

Kontrollerde, Kağızman ilçesi kırsal alanında toplam 10 şüphelinin, avlanma süreleri dışında av yaptığı, canlı mühre ile avlandığı ve tuzak, kapan ve bunun gibi araçlarla avlanarak usulsüz avlandığı tespit edildi. Bu kapsamda ele geçirilen 53 canlı mühre olarak kullanılan kınalı keklik ile 22 tuzak kafes, Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Sarıkamış Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından şüphelilere ‘4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu’ gereği toplam 593 bin 355 TL idari para cezası uygulandığı öğrenildi.

KAYNAK : DHA
Bahadır Alemdar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır Alemdar

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 13 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR