İstanbul'da botoks skandalı: İşlemlerin adından genç kadının kalbi durdu

İstanbul'da bir güzellik merkezinde botoks ve dudak dolgusu yaptıran Kırgızistan uyruklu Nazıra Shatenova (42), işlem sonrası fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Genç kadın, hayatını kaybederken savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.

ABONE OL
GİRİŞ 07.07.2025 09:44 GÜNCELLEME 07.07.2025 09:45 3.SAYFA
İstanbul'da botoks skandalı: İşlemlerin adından genç kadının kalbi durdu

Estetik facialarına bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da bir güzellik merkezinde yaşanan skandal, 19 Haziran 2025 tarihinde saat 12.00 sularında Şişli Polis Merkezi Amirliği'ne yapılan ihbar üzerine Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmayla ortaya çıktı.

42 yaşındaki Nazıra Shatenova'nın, 18 Haziran günü Kadıköy'de bulunan bir güzellik merkezine gittiği ve burada yüzüne botoks ile dudak dolgusu yaptırdığı belirlendi.

KALBİ DURDU, HASTANEYE KALDIRILDI

İşlemin ardından kısa bir süre içinde kalbi duran Shatenova, Kadıköy Hasanpaşa'daki bir hastaneye kaldırıldı.

Olayla ilgili ifadesi alınan kızı Saida Salamatovna Duishembekova, annesinin daha önce tansiyon hastalığı dışında herhangi bir rahatsızlığı olmadığını ve son günlerde sağlık durumunun iyi oluğunu belirtti.

Ünlü doktor kaçak ilaç satmakla suçlanıyor

ADLİ TIP RAPORU: TRAVMATİK BELİRTİLER TESPİT EDİLDİ

19 Haziran'da hastanede hayatını kaybeden Shatenova'nın cesedi, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

  • İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nda yapılan ilk muayenede, Shatenova'nın vücudunda çeşitli ekimozlar ve cilt altı kanamaları tespit edildi.
  • Yüz, boyun ve sırtta yapılan dış muayenede klasik otopsi yapılmasına karar verildi.

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada, ihmal ya da kusur şüphesiyle ilgili incelemeler devam ediyor.

Güzellik merkezi hakkında yasal süreç başlatılırken olay kamuoyunda estetik işlemlerin güvenliği konusundaki tartışmaları yeniden gündeme taşıdı.

Bakanlıktan karar çıktı! Gramı 10 bin dolar kazandırırken, cezası ocak yıkıyor

KAYNAK : Sabah
Şule Altınel Haber7.com - İnternet Editörü

Editör Hakkında

Sakarya’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamlamasının ardından gazetecilik kariyerine başladı. 2016 yılından beri çeşitli medya kuruluşlarında çalıştı. 2025 Haziran ayından itibaren Haber7’de ‘gündem editörü’ olarak kariyerini sürdürmekte.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR