Söke ve Kuşadası’nda narkotikten çifte operasyon: 2 zanlı tutuklandı!
Aydın’ın Söke ve Kuşadası ilçelerinde 3 adrese düzenlenen eş zamanlı operasyonda 2 bin 55 adet sentetik ecza, metamfetamin ve 8 bin 200 TL nakit para ele geçirildi. Mahkemeye çıkarılan A.E. ve G.A. tutuklandı.
ABONE OLSöke Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, turizm ve yerleşim merkezlerinde uyuşturucu arzının kesilmesi, sokakların zehir tacirlerinden arındırılması ve kamu düzeninin korunması amacıyla saha çalışmalarını derinleştirdi. Alınan istihbari bilgiler ve teknik-fiziki takipler neticesinde, şüphelilerin Söke ve Kuşadası ilçelerindeki bağlantılı adresleri tek tek deşifre edildi.
İKİ İLÇEDE 3 AYRI ADRESE EŞ ZAMANLI BASKIN
Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde operasyon için düğmeye basan narkotik timleri, 22 Ekim 2026 tarihinde Söke ve Kuşadası'nda önceden belirlenen 3 ayrı ikamete eş zamanlı baskın düzenledi. Adresleri kuşatan polis ekipleri, kaçma fırsatı bulamayan hedef şüpheliler A.E. ve G.A.'yı kıskıvrak yakalayarak etkisiz hale getirdi.
EVLERDE YAPILAN ARAMALARDA BİNLERCE ZEHİR HAPI ÇIKTI
Adreslerde gerçekleştirilen detaylı adli aramalarda, şahısların piyasaya sürmek üzere depoladığı uyuşturucu maddeler ve suç gelirleri gün yüzüne çıkarıldı. Yapılan aramalarda; 2 bin 55 adet sentetik ecza hapı, 0,63 gram metamfetamin maddesi ile uyuşturucu ticaretinden temin edildiği değerlendirilen 8 bin 200 TL nakit para ele geçirilerek muhafaza altına alındı. Ele geçirilen tüm suç unsurlarına mahkeme kararıyla el konuldu.
2 ZEHİR TACİRİ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ
Gözaltına alınarak emniyete götürülen A.E. ve G.A. hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 188. maddesi kapsamında "Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Yapmak" suçundan adli işlem uygulandı. Emniyetteki sorgu ve yasal işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen her iki şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklanarak ceza infaz kurumuna teslim edildi. Aydın Emniyeti, uyuşturucu odaklarına ve zehir tacirlerine karşı mücadelenin kent genelinde tavizsiz bir şekilde kararlılıkla süreceğini bildirdi.