PKK'nın örgüt içi infaz anını anlattı

PKK itirafçısı JİTEM'ci Abdülkadir Aygan, PKK saflarındayken 'ajanlık'la suçlanan Ahmet Arı'nın işkenceyle öldürülüşünü tüm detaylarıyla anlattı. İnsanı ürperten o an:

ABONE OL
GİRİŞ 13.09.2009 08:32 GÜNCELLEME 13.09.2009 08:32 3.SAYFA
PKK'nın örgüt içi infaz anını anlattı

Atilla KORKMAZ'ın haberi

PKK itirafçısı eski JİTEM'ci Abdülkadir Aygan, PKK saflarındayken 'ajanlık'la suçlanan Ahmet Arı'nın ağır hakaret ve işkencelerin ardından öldürüldüğünü anlatırken "Süngülerinden kan damlıyordu" dedi.

İsveç'te yaşayan Aygan, Avrupa'da yayın yapan PKK'ya muhalif gruba ait 'Nasname' adlı internet sitesinde "Beni Kurtarmaya Çalışırken Ahmet'ini Kaybeden Baba!" başlıklı yazı yazdı.

Aygan, Nizipli olan Mehmet Ali Arı'nın, oğlu Ahmet'i PKK'dan korumak için Almanya'ya gönderdiğini, ancak örgüt tarafından yakalanan Ahmet'in öldürüldüğünü anlattı ve infazın detaylarını şöyle açıkladı: "Ahmet'i belden yukarısı çıplak bir halde karşımıza çıkardılar. Grup sorumlusu, 'arkadaşlar, bu unsur bir ajandır. Faaliyetlerimiz ve liderliğin konumu hakkında T.C.'ye bilgi vermiştir. Bu unsurun cezalandırılması lazımdır' diye açıklama yaptı.

Ahmet'i tek sıra halindeki gerillaların önünden yürüttüler. Herkes Ahmet'in yüzüne tükürdü. Elimize tutuşturulan yaş ağaç çubuğu ile hepimiz vurduk. Ahmet çıplak vücuduna vurulan çubuk darbeleriyle acı çekiyordu. 'Arkadaşlar ben ajan değilim, tek suçum tekrar Almanya'ya gitmek istememdir' diye bağırıyordu.

Sonra üç kişi bir kazma, bir kürek ve Ahmet'i alarak tepenin arkasına gittiler. Bu üç kişi geri döndüklerinde artık Ahmet yoktu. Gelenlerin Kalaşnikof silahlarının süngüsünden kan damlıyordu."

KAYNAK : Sabah