'Dolandırıcı olacağız anlat dedik' anlattı

Dolandırıcıya, dolandırıcılık işine gireceğimizi söyleyip işin inceliklerini sorduk. 'İşler iyi şükür, günde 10 bin kontör gönderiyorlar' diyen dolandırıcıyla samimi bir görüşme gerçekleştirdik. İşte o ses kaydı:

ABONE OL
GİRİŞ 11.12.2009 11:36 GÜNCELLEME 11.12.2009 11:36 3.SAYFA
'Dolandırıcı olacağız anlat dedik' anlattı

İhsan AYDIN'ın haberi

Haber 7’nin sık sık gündeme getirdiği kontör dolandırıcıları geçtiğimiz hafta itibariyle çalışmalarına hız verdi. Biz de dolandırıcılık yapmak istediğimizi söyleyip işin inceliklerini öğrenmek istedik.

Pepsi’nin Seda Sayan ile yürüttüğü kampanyaları kullanan dolandırıcılar abonelere şu mesajı geçiyor: “DEĞERLİ ABONEMİZ SEDA SAYAN'IN PEPSİ YAŞATIR SENİ BAYRAMA ÖZEL KAMPANYASINDAN 100 BİN VE 10 BİN TL ÖDÜL İKRAMİYESİNDE HATTINIZ 1500 HAT ARASINDA HATTINIZ 3.ÇIKTI. 10 BİN TL ÖDÜL İKRAMİYESİ KAZANMIŞTIR BİLGİ VE İŞLEM MERKEZİ İÇİN 0539 357 78 07 PEPSİ DANIŞMA HATTINI ARAYINIZ.”

Okurlarımızdan sıkça gelen bu yöndeki şikayetler üzerine konuyu tekrar araştırdık. Elimizdeki üç farklı numara vardı. Birisiyle okurumuz görüşüp sesi kaydetmiş. O görüşmenin ses kaydına BURADAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

Biz ise 0531 615 05 82 numaralı hattı aradık. Önce tuzağa düşmüş müşteri gibi konuştuktan sonra, dolandırıcıyla samimi bir diyaloga girip yaptıkları iş hakkında bilgi aldık.

Bu işlere girmek isteyen bir kişi gibi konuştuğumuz dolandırıcı adının Mehmet Yıldız olduğunu söyledi. Muhtemelen doğru değil.

Günde 5-10 kişinin kendilerini aradığını belirten dolandırıcı günlük kazançlarının ise 250 TL kadar olduğu bilgisini verdi. Telefon numaralarını nasıl buldukları konusunda bilgi vermeyen dolandırıcı kaç kişi oldukları yönündeki soru sonrası telefonu kapattı.

İŞTE DOLANDIRICIYLA YAPTIĞIMIZ KONUŞMA

KAYNAK : Haber7