Yüreğir'de kentsel dönüşüm çalışmaları

Yüreğir Belediyesi ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) Kışla Mahallesi kentsel dönüşüm 1. etabında tamamladığı 772 konut ve 43 iş yeri kura çekilişiyle hak sahiplerine dağıtıldı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2016 19:17 GÜNCELLEME 10.02.2016 19:17 GÜNCEL
Yüreğir'de kentsel dönüşüm çalışmaları

TOKİ Kentsel Dönüşüm Proje Müdürü Mustafa Bakır ile Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezi'nde, Kışla Mahallesi kentsel dönüşüm 1. etabında tamamlanan evlerin hak sahiplerine kura ile dağıtımının gerçekleştirildiği törene katıldı.

Bakır, burada yaptığı konuşmada, TOKİ'nin Türkiye genelinde 700 bin konut yaptığını ve 3 bin 100 şantiyesi bulunduğunu söyledi.

TOKİ'nin Adana'da bu güne kadar 14 bin konut yaptığını vurgulayan Bakır, "Adana'da 9 ayrı kentsel dönüşüm projesi ile 12 bin konut daha yapılacak. Bugün burada konut sahibi olacak olan vatandaşlarımız güle güle otursunlar. Aileleri ile birlikte huzurlu bir yaşam sürsünler" diye konuştu.

Çelikcan ise Yüreğir'in artık kamu ve özel yatırımları ile Adana'da önemli bir merkez olduğunu belirterek, "Bu projede emeği geçen TOKİ yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum. Olumlu yaklaşımları ve kazanımları vatandaşlara yansıttılar. Bugün burada hak sahibi olan vatandaşlarımıza yuvalarında ömür boyu mutlu bir şekilde yaşamalarını diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından ilçedeki kentsel dönüşüm hamlesinin ilk ayağı olan Kışla Mahallesi 1. etabında 324 konut yıkılarak yerine inşa edilen 772 konut ve 43 iş yerinin çekilişi yapıldı.

Kışla Mahallesi'nde 2. etap çalışmalarında ise 669 daire ve 28 iş yeri yapılması planlandığı bildirildi.

KAYNAK : AA