Örgü atölyesiyle depremzede kadınlar hayata tutunuyor

Depremin derin yaralar bıraktığı Adıyaman’da Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü, afetten etkilenen kadınların rehabilitasyonu ve sosyalleşmeleri amacıyla örgü atölyesi etkinliği düzenledi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2023 09:56 GÜNCELLEME 10.03.2023 09:56 ÜLKE'DE BUGÜN
Örgü atölyesiyle depremzede kadınlar hayata tutunuyor



Deprem bölgesindeki faaliyetlerini sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, depremzede ailelerin rehabilitasyonu için çalışmalar sürdüren Türkiye Diyanet Vakfı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle gönüllülerinin katkılarıyla Eğriçay Çadır Kenti'ndeki manevi destek çadırında depremzede kadınlar için yün örme atölyesi kurdu.

Vatandaşların emanet ettiği hayırları depremzedelere ulaştırmaya devam eden Türkiye Diyanet Vakfı görevli ve gönüllüleri, Adıyaman Eğriçay Çadır Kenti’nde çocuklarını manevi destek çadırında bulunan 4-6 yaş Kur’an kursuna getiren ve dışarıda onları bekleyen depremzede hanımlar ile birlikte örgü örüyor, sosyalleşmelerine ve yaşadıkları travmayı bir nebze atlatmalarına destek oluyor. Depremzede hanımlar burada torunlarına ve çocuklarına yelekler, atkılar ve çoraplar örüyor.

Kurulan örgü atölyeleri, aynı zamanda bir çok ilde misafir edilen depremzede hanımlara yönelik düzenlenmeye de devam ediyor. 

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR