Adıyaman'da yaralı halde bulundu: Uyurken uçabiliyor

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, Yusuf Önder (15) isimli bir genç tarafından yaralı halde bulunan ve uyurken uçabildiği bilinen ebabil kuşu, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilerek koruma altına alındı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.06.2025 13:58 GÜNCELLEME 13.06.2025 14:00 YAŞAM
Adıyaman'da yaralı halde bulundu: Uyurken uçabiliyor

Besni ilçesinde yaşayan Yusuf Önder, bir ağacın altında çırpınan ve uçamayan bir kuş fark etti.

Yaban keçisi kalp masajıyla hayata döndürüldü

EVE GÖTÜREREK BESLEDİ 

  • Kuşun ebabil olduğunu öğrenen Önder, onu evine götürerek su ve yiyecek verdi.

  • Bir gece boyunca kuşla ilgilenen Önder, ertesi gün Doğa Koruma ve Milli Parklar Adıyaman Şube Müdürlüğü ile iletişime geçti.

Besni'ye gelen ekipler, kuşu teslim alarak tedavi edilmek üzere Şanlıurfa’ya götürdü.

DOĞAYA BIRAKILACAK 

Yetkililer, kuşun gerekli veteriner müdahalesi yapıldıktan sonra yeniden doğal yaşam alanına bırakılacağını bildirdi.

"HAYVANLAR BİZİM SESSİZ DOSTLARIMIZ"

Önder, doğaya olan ilgisinin çocukluğundan bu yana sürdüğünü belirterek, "Birkaç yıl önce de yaralı bir şahin yavrusu bulmuş ve yine Doğa Koruma ekiplerine teslim etmiştim. Hayvanlar bizim sessiz dostlarımız. Onları korumak hepimizin görevi." dedi.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR