Mısır'ın Nene Hatunu!

Mısır'da 40 günü aşkın süredir direnen darbe karşıtlarına darbeci ordunun kanlı müdahalesine göğsünü siper eden kadın günün sembolü oldu. Mısırlı cesur kadın, Gezi'nin reklamvari 'kırmızılı'sına ders verir gibiydi.

ABONE OL
GİRİŞ 14.08.2013 18:09 GÜNCELLEME 14.08.2013 18:53 Afrika
Mısır'ın Nene Hatunu!

Mısır'ın başkenti Kahire'deki Rabiatul Adeviyye Meydanı'nın güneyindeki caddelerden zırhlı araçlar ve iş makineleri ile darbe karşıtlarına müdahale etmeye başlayan güvenlik güçleri göstericilerin üzerine rastgele ateş açtı.

500'DEN FAZLA KİŞİ KATLEDİLDİ

Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) liderlerinden Muhammed Bilteci, güvenlik güçlerinin darbe karşıtlarına yönelik katliamlarında yüzlerce hatta binlerce kişinin hayatını kaybettiğini belirtti.

ARTİSTLİK DEĞİL, KAN VE GÖZYAŞINA DUR

Bu kare, katliamlar sürerken çekildi. Askeri cuntanın zulmüne karşı yaşlı bir kadın direniyor. Tüm yaşanan insanlık dışı tutuma karşı ellerini açıyor ve durun artık diyor. Bazıları ise bu kareyi Gezi olayları sırasında sembol olan "kırmızılı kadına" benzetiyor. Fakat "kırmızılı kadın" stüdyo işi ve reklamcı elinden çıkmaydı. Yaşlı kadının verdiği kare ise tamamıyla gerçekçi...