Muhalifler Ras Lanuf'u ele geçirdi

Libya'da muhaliflerin Brega'nın ardından diğer bir petrol kenti olan Ras Lanuf'un da kontrolünü ele geçirdiği bildirildi. Ras Lanuf'u ele geçiren muhaliflerin, Trablus yönünde batıya doğru ilerlediği kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 27.03.2011 15:14 GÜNCELLEME 27.03.2011 15:14 Afrika
Muhalifler Ras Lanuf'u ele geçirdi

MUHALİFLER, BİR HAFTADAN KISA SÜREDE PETROL İHRAÇ ETMEYİ PLANLIYOR

Libya'da muhalifler, bir haftadan kısa sürede petrol ihraç etmeyi planlıyor.

Muhaliflerin ekonomi, maliye ve petrolden sorumlu temsilcisi Ali Tarhuni, kontrolü ele geçirdikleri bölgelerde günde yaklaşık 100 bin ile 130 bin varil petrol ürettiklerini, üretim hızını kolayca artırarak 300 bin varile çıkarabileceklerini belirtti.

Tarhuni, Bingazi kentinde düzenlediği basın toplantısında, Katar ile anlaşma imzalandığını, bir haftadan kısa sürede petrol ihracının başlamasını beklediklerini söyledi.

KADDAFİ BİRLİKLERİ MİSRATA'YA SALDIRIYOR

Libya lideri Muammer Kaddafi'ye bağlı güçlerin, muhaliflerin kontrolündeki Misrata kentine yeniden saldırı başlattığı bildirildi.

Reuters'a telefonla açıklama yapan bir kent sakini, "Şehir ve binlerce işçinin bulunduğu liman ateş altında. Topçu ateşi mi yoksa havan topu mu bilmiyoruz" dedi

MUHALİFLER RAS LANUF'U DA ELE GEÇİRDİ

Libya'da muhaliflerin Brega'nın ardından diğer bir petrol kenti olan Ras Lanuf'un da kontrolünü ele geçirdiği bildirildi.

Ras Lanuf'u ele geçiren muhaliflerin, Trablus yönünde batıya doğru ilerlediği kaydedildi.

MUHALİFLER BİN CEVAD'IN KONTROLÜNÜ DE ELE GEÇİRDİ

 Libya'da muhaliflerin, Bin Cevad bölgesinin kontrolünü de ele geçirdiği belirtildi.

Bölgedeki AFP muhabiri, muhaliflerin Ras Lanuf kentinin batısındaki Bin Cevad'ın kontrolünü ele geçirdiğini aktardı.

Ecdebiye ve Brega kentlerinin kontrolünü dün ele geçiren muhalifler, bugün de hızla Libya lideri Muammer Kaddafi'nin doğduğu Sirte kentine doğru ilerliyor.

KAYNAK : AA