Engellilere golbol ve florbol eğitimi verildi

"Afyonkarahisar'da golbol branşını görme engellilere, florbol branşını da bedensel engelli kardeşlerimize tanıtmak istedik. BESYO’da öğretmenlik bölümünde öğrenim gören öğrencilerimizin uygulamalı olarak sahada görmeleri ve engelli bireylere de bu branşları anlatmaları hedeflenmiştir. Bu süreçte karşılıklı bir etkileşim söz konusudur. Hem görme ve bedensel engelliler hem de üniversite öğrencileri açısından. Çünkü öğrencilerimiz mezun olduklarında bu tür bir alanda çalışmaları söz konusu olabilir."

ABONE OL
GİRİŞ 31.12.2017 12:42 GÜNCELLEME 31.12.2017 14:51 GÜNCEL
Engellilere golbol ve florbol eğitimi verildi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu (BESYO) öğrencileri, engelliler için rekreasyon ve beden eğitimi dersleri kapsamında görme engellilere "golbol", bedensel engellilere "florbol" eğitimi verdi.

BESYO öğretim görevlisi Meltem Işık, gazetecilere yaptığı açıklamada, üniversite öğrencilerinin engelliler için rekreasyon ve beden eğitimi dersleri kapsamında kentteki görme engellilerle "golbol", bedensel engellilerle "florbol" eğitimi verdiğini söyledi.

Işık, üniversite öğrencilerinin golbol ve florbol gruplarıyla yaklaşık iki aydır düzenli olarak antrenmanlar yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

Golbol ve florbol branşlarını üniversite öğrencilerinin sıcak karşıladığına dikkat çeken Işık, öğrencilerin ilerleyen süreçte ilgili spor dallarında antrenörlük ve hakemlik boyutlarında yer alacağına inandığını kaydetti.

Işık, florbol’ün Türkiye'de yeni bir spor branşı olduğuna değinerek, bedensel engellilere yönelik ilk kez adım atıldığını vurguladı.

Altınokta Körler Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Hakan Erdoğan da AKÜ BESYO öğrencilerine golbol eğitimleri için teşekkür etti.

Erdoğan, golbol eğitimi alan dernek üyeleriyle engelli spor kulübü oluşturmayı planladıklarının altını çizerek, "Eğitimlere katılan arkadaşlarımızın çoğu ilk kez golbol oyunu oynadı. Sadece bir arkadaşımız önceden bu oyunu oynadığını biliyorum. Yaklaşık iki ay boyunca üniversite öğrencilerimizden eğitimler aldılar. Büyük istekle bu eğitimlere katıldılar. İnşallah ilerleyen süreçte golbol branşında Türkiye’deki çeşitli yarışmalara katılmayı düşünüyoruz." diye konuştu.

- "Florbol’ü önceleri bilmiyordum"

Florbol eğitimine katılan bedensel engelli Seher Başaran da düzenlenen spor çalışmalarına katılmaktan son derece mutlu olduğunu ifade etti.

Başaran, florbol sporunun kendine öz güven kazandırdığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yaptığımız spor faaliyeti, üniversite öğrencileriyle kaynaşmamızı sağladı. Çok mutluyuz ve güzel bir etkinlikti. Florbol’ü önceleri hiç bilmiyordum. İlk defa burada öğrendim. Ve de spor adına bir şeyler yapabileceğimi öğrenmiş oldum. Florbol’ün inceliklerini ve nasıl oynanacağını öğrendim. Bana güzel şeyler kattı."


KAYNAK : AA