Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli yemeği ‘Şuhut Keşkeği’ lezzetiyle damak çatlatıyor

Afyonkarahisar'da çömlekte pişirilen ve coğrafi işaret tescilli ünlü yemek 'Şuhut Keşkeği', lezzetiyle damak çatlatıyor. Yiyenin bir daha yemek istediği ünlü yemek, Türkiye'den de büyük ilgi görüyor.

ABONE OL
GİRİŞ 31.10.2022 15:26 GÜNCELLEME 31.10.2022 16:02 ÜLKE'DE BUGÜN
Afyonkarahisar’ın coğrafi işaretli yemeği ‘Şuhut Keşkeği’ lezzetiyle damak çatlatıyor

Afyonkarahisar’da çömlekte pişirilen 'Şuhut Keşkeği', lezzeti ile damak çatlatırken, coğrafi işaret tescilli ünlü yemek Türkiye çapında büyük ilgi görüyor.

'KEŞKEĞİ TANITMAYA ÇALIŞIYORUZ'

İlçede uzun yıllardır keşkek yapan lokanta sahibi Sebahattin Akkaya, "Bizler de yöresel tescilli keşkeğini tanıtmaya çalışıyoruz. Bu keşkeği özellikle kahvaltılarda yemek için gelen çok konuklarımız var. İlçemizden Afyonkarahisar'a çömlek bazında gönderiyoruz. Burada keşkeğe olan talep genelde sabah kahvaltılarında oluşuyor. Ama biz bunu daha geniş yaydık, saat 15.00'a kadar yemek konusunda bir program oluşuyor" dedi.

'BU KEŞKEĞİ HİÇBİR YERDE YEMEDİM'

Balıkesirli olan ve Afyonkarahisar'da ikamet eden Onur Çalış "Keşkek Balıkesir'de özellikle düğünlerde tüketiliyor. Ama burada Şuhut ilçe merkezinde yediğim keşkeği hiçbir yerde yemedim. Hem yapılışı hem yemek açısından çok memnun kaldım tavsiye ederim" dedi.

'HİSSETMEKLE OLMAZ YAŞAMAK LAZIM'

 Aksaray'dan Şuhut'a keşkek yemeğe gelen Fatih Demirbaş da "Hissetmekle olmaz yaşamak tatmak lazım. Farklı bir lezzeti var Afyon ilimizin Şuhut ilçesinde toplumumuzun buraya gelip bu lezzeti tatması lazım. Yaşamakla öğrenilirmiş bazen ben Niğdeliyim. Nakliye işi yapıyorum böyle bir lezzeti duyduk ve geldik. Şuhut ilçesinin lezzetli keşkeğini herkese tavsiye ederim" ifadelerine yer verdi. 

KAYNAK : İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR