Kravat nasıl bağlanır? En kolay bağlama tekniği
Her sabah büyük bir telaşın içindeyken düzgünce kravatını bağlamaya çalışan erkeklere çok pratik bir önerimiz var. İşte en kolay kravat bağlama teknikleri…
ABONE OLEğitim öğretim hayatından iş hayatına kadar erkeklerin bitmek bilmeyen bir derdi var: Kravat bağlama… Peki, gerçekten bu kravat bağlama olayının kolay bir yolu yok mu? Tabii ki var! işte karşınızda en pratik kravat bağlama teknikleri…
BASİT DÜĞÜM (FOUR IN HAND) TEKNİĞİ
Kravat düğümleri arasında en klasik ve en çok tercih edilen tür olan "basit düğüm" teknik ismiyle "Four in hand" olarak da bilinmektedir. En klasik yöntemlerden biri olduğu için basit düğüm sistemi ile yapılan bir kravat tüm gömlek yakalarına uygulanabilir.
Uzun ve konik bir yapıya sahip olan "basit düğüm" tekniği ile yapılmış kravatlar, ince kumaşlı ürünlerde dar, kalın kumaşlı ürünlerde ise geniş olarak kullanılır.
ÇİFT DÜĞÜM (VICTORIA) TEKNİĞİ
Çift düğüm tekniği ile kravat nasıl bağlanır? Resimli anlatım ile de kolaylıkla cevabı bulabilirsiniz.
Victoria adıyla da bilinen çift düğüm yöntemi, basit düğüm tekniğine son derece benzerlik gösteren fakat ikinci bir tur gerektiren bir kravat bağlama yoludur. Çift düğüm ile kravat bağlamak için ilk olarak kravatın geniş olan ucu, dar olan ucun etrafını iki defa dolaşmalıdır.
Çift düğüm tekniği ile yapılan kravatlar, basit düğüm ile yapılan kravatlara oranla daha kalın bir görünüme sahip olurlar. Eğer ki kravatın kumaşı aşırı kalın değilse çift düğüm tekniği ile yapılan kravatlar da birçok gömlek yakasına uyum sağlayabilmektedir.
YARIM WİNDSOR (HALF WINDSOR) TEKNİĞİ
Windsor düğümleri "yarım windsor" ve "tam windsor" olmak üzere ikiye ayrılır. Alt tarafta inceleme şansı bulacağınız tam windsor düğümüne benzerlik gösteren fakat yapımı daha kolay ve yapısı daha kalın olan yarım windsor düğümü daha çok ince ya da hafif kumaşlı kravatlar için uygunluk gösterir. Üçgen biçimli şık görünüşe sahip olan yarım windsor düğümü genelde açık yakalı ya da klasik yakalı gömleklerde tercih edilmektedir.