ABD F-35'lerin motor bakımı için Türkiye'yi seçti

ABD Savunma Bakanlığı, yeni kuşak savaş uçağı F-35'lerin ağır motor bakımlarının 2018'den başlayarak Türkiye'de yapılacağını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.12.2014 00:20 GÜNCELLEME 12.12.2014 00:46 Amerika
ABD F-35'lerin motor bakımı için Türkiye'yi seçti

ABD Hava Kuvvetleri'nde Korgeneral Chris Bogdan yaptığı açıklamada, söz konusu kararların aylar süren tartışma ve değerlendirmelerden sonra alındığını belirtti. Bogdan, gerekmesi durumun da İngilterenin F-35'ler için yedek bakım sağlayacağını, Norveç ve Hollanda'nın da ek motor bakım yeteneği sağlayacağını söyledi.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 9 ülkenin ortak konsorsiyumu tarafından üretilen savaş uçağı F-35'ler sesten hızlı uçabiliyor ve radara yakalanmama özelliği taşıyor.  Yeni kuşak uçaklarının F-16 ve F-18 gibi dördüncü kuşak savaş uçaklarından dört kat daha fazla etkili, hem havadan havaya hem de havadan karaya saldırı yeteneği bulunuyor.

KAYNAK : DHA