Küçük kızın 'siyahi' isyanı: ABD'ye ders verdi!

ABD'nin Charlotte kentinde siyahi bir vatandaşın polis tarafından öldürülmesinin ardından, küçük bir kızın kent meclisinde yaptığı konuşma, ABD gündemine damga vurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.09.2016 11:08 GÜNCELLEME 29.09.2016 18:06 Amerika
Küçük kızın 'siyahi' isyanı: ABD'ye ders verdi!

Charlotte kentinde siyahi kız çocuğu Oliphant'ın kent meclisindeki ırkçılık karşıtı konuşması, ABD gündemine damgasını vurdu.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinin Charlotte kentinde polisin açtığı ateş sonucu bir siyahi Amerikalının hayatını kaybetmesinin ardından kent meclisinde konuşan 9 yaşındaki siyahi kız çocuğu Zianna Oliphant, dokunaklı ifadeleriyle ABD'nin ve dünyanın dikkatini polis şiddeti ve ırkçılığa çekti.

Küçük Oliphant, Charlotte'ta siyahi Amerikalı Keith Lamont Scott'ın bir polis memuru tarafından öldürülmesinin ardından kent meclisinde ırkçılığa karşı duygulu bir konuşma yaptı.

Çocuğun meclis üyeleri, yüzlerce kent sakini, ailesi ve arkadaşlarının önünde gözyaşları içinde yaptığı konuşma, ABD medyasında geniş yer buldu.

"Biz siyahi halkız ve kendimizi böyle hissetmemiz lazım. Babalarımızın ve annelerimizin ölmesi bir utançtır ve hatta onları bir daha göremeyeceğiz. Onların mezarına gitmek zorunda olmamız bir utançtır"

"Protesto yapmak zorunda olmamalıyız"

Oliphant, konuşmasında şunları söyledi:

"Protesto yapmak zorunda olmamalıyız çünkü bize yanlış muamelede bulunuyorsunuz. Bunu yapıyoruz çünkü yapmak zorundayız ve hakkımız var. Biz siyahi halkız ve kendimizi böyle hissetmemiz lazım. Babalarımızın ve annelerimizin ölmesi bir utançtır ve hatta onları bir daha göremeyeceğiz. Onların mezarına gitmek zorunda olmamız bir utançtır."

Oliphant'ın konuşması sosyal medyada Zianna'nın annesi Precious Oliphant ise daha sonra yaptığı açıklamada, kızının böyle bir hitaba hazırlanmadığını ve mecliste konuşmasının tamamen plansız bir gelişme olduğunu bildirdi.

"Yüreğiniz sızlamadan bu konuşmayı izlemek imkansız"

Kaliforniya savcısı ve Demokrat Partiden ABD Senatosu adayı Kamala Harris de Oliphant'ın konuşmasını içeren videoyu, "Yüreğiniz sızlamadan bu konuşmayı izlemek imkansız. Zianna konuştuğun için çok cesursun." mesajıyla sosyal medyada paylaştı.

KAYNAK : AA