Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Kadın Sekreteri Belkıs Yurtsever, sağlık hizmeti üretmenin bedelinin gün geçtikçe ağırlaştığını belirterek, "Kamu ve özel kurum ayrımı olmaksızın her düzeydeki sağlık kurumunda, her düzeydeki sağlık çalışanı şiddete maruz kalmaktadır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 23.11.2015 14:58 GÜNCELLEME 23.11.2015 14:58 GÜNCEL
Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü

Yurtsever, "25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü" kapsamında sendika genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, kadına yönelik şiddet olaylarının her geçen gün arttığına dikkati çekti.

2015 yılının ilk 10 ayı içerisinde "erkek şiddeti" sonucu yaşamını yitiren kadın sayısının 216 olduğuna işaret eden Yurtsever "Yargı, medya ve erkek şiddetinin ittifak içerisinde olduklarını vurgulamak gerekmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Samsun'da özel bir hastanede görev yapan kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Aynur Dağdemir'in bıçaklı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin kendilerini derinden üzdüğünü ve öfkelendirdiğini aktaran Yurtsever, "Sevgili Aynur arkadaşımızı uğurlamaya gidenler arasında doğmasına yardımcı olduğu çocuklar da vardı. Sadece bu duygu bile biz sağlık emekçilerinin yaşamımızdaki ve de çalışma yaşamındaki özgünlüğümüzü ortaya koyar. Bir kadın olarak sağlık hizmeti üretmenin bedeli gün geçtikçe ağırlaşmaktadır. Kamu ve özel kurum ayrımı olmaksızın her düzeydeki sağlık kurumunda, her düzeydeki sağlık çalışanı şiddete maruz kalabilmektedir" ifadelerini kullandı.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Kadın Sekreteri Gülistan Atasoy da kadınların iş ve özel yaşamında her an hayati tehlikeyle karşı karşıya kalabildiğini vurguladı.

"Hekim arkadaşımız yaşatmak için var olan, yaşatmak için çok kutsal değerlere sahip bir mesleği yürütürken hayatını kaybetti" diyen Atasoy, şunları kaydetti:

"Yasalar maalesef 'saygın' indirimlerle haksız tahrik indirimleriyle kadın cinayetlerinin meşrulaşmasına sebep oluyor. Eril zihniyetle kurumsallaşan devletin bütün yapılarına  ve bu sistemden beslenen erkek şiddetine karşı bütün kadınlarla bir araya gelip, Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde kadına yönelik şiddete dur demeye ve 'erkek devlet şiddetine' son vermeye çağırıyoruz."

KAYNAK : AA