"İftar, çadırda veya sokakta verilmez"

AYŞE BÜŞRA ERKEÇ - Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sokak iftarları yerine insana yakışır bir ortamda iftar sofrası kurulması gerektiğini belirterek "Biz halkımıza yakışan şekilde iftar sofraları kurmaya özen gösteriyoruz. İftar, çadırda veya sokakta verilmez, bizim ikramlarımız son derece güzel ve nezih bir ortamda gerçekleşiyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.05.2017 14:08 GÜNCELLEME 29.05.2017 14:08 GÜNCEL
"İftar, çadırda veya sokakta verilmez"

Tiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan ayında sokakta ya da çadırlarda yapılan iftarların ve "ramazan eğlencesi" adıyla yapılan bazı etkinliklerin, ramazanın huzuruna gölge düşürdüğünü belirterek, manevi ruhun ramazan ayına yakışır şekilde yaşatılması gerektiğini kaydetti.

Altındağ'da hiçbir zaman sokak iftarı yapmadıklarını belirten Tiryaki, sokak iftarlarının şekil itibariyle insancıl olmadığını, yaşanan karışıklıklar nedeniyle oruçlu insanların çoğu zaman iftar yapmakta zorlanarak, evlerine aç döndüklerini aktardı.

Belediye olarak iftar çadırı kurmaktan ziyade, tespit edilen yardıma muhtaç kişilerin evlerinde ziyaret edilmesine özen gösterdiklerini anlatan Tiryaki, şöyle devam etti:

"İnancımıza göre ramazanda bir insan oruç tutuyorsa, ona küçük bir hurma veya bir küçük ekmek parçası da verseniz, önemli olan oruçluya orucunu açtırmaktır. İftar sofrası kurulacaksa, sokak iftarları yerine insana yakışır bir ortamda hakkıyla bir iftar sofrası kurmak gerekiyor. Biz halkımıza yakışan bir şekilde kapalı alanlarda iftar sofraları kurmaya özen gösteriyoruz. İftar, çadırda veya sokakta verilmez, bizim iftar ikramlarımız son derece güzel ve nezih bir ortamda gerçekleşiyor. Vatandaşlarımıza, kendilerini iyi hissettirmek ve onların layık oldukları şekilde iftar yapmaları için elimizden gelenin en iyisini sunmaya çalışıyoruz."

Tiryaki, Altındağ Belediyesi'nin iftarlarına halk dışında kimseyi davet etmediklerini belirterek "Habersiz gelene de kapımız açık ama biz halkın dışında kimseyi davet etmeyiz. Çünkü Çankaya'da, Çayyolu'nda oturanlar için önemli değil ama benim Feridun Çelik Mahallesi'nde bir gecekondu sakinini güzel bir sofraya davet etmem, onun için çok önemli. İftarlarımızda yemekler ve servis düzgündür, porselen tabaklarda ikram yapılıyor. Bu durum lüks değil, çok insancıl bir durumdur." dedi.

- "Evine bir tas çorba götüremeyen bir adam varsa, bu bir vebaldir"

Ramazan programlarının artık tamamen eğlence üzerine kurulduğunu kaydeden Tiryaki, "Ben bir belediye başkanı olarak, ramazan aylarının manevi ruhunun yaşanması ve o havanın oluşturulması gerektiğini düşünüyorum. Evine bir tas çorba götüremeyen bir adam varsa, bu bir vebaldir. Ramazanın bereketini her tarafta hissettirmek lazım, hem belediye olarak hem de vatandaş olarak ben bunu önemsiyorum." dedi.

Tiryaki, ramazan programları yapılırken, insanların içeride teravih namazı kıldığının unutularak dışarıda davulların çalınıp eğlence yapmanın adına "Ramazan eğlencesi" demenin anlamsız olduğunu belirterek Altındağ Belediyesi olarak bu tarz programların geçen seneden itibaren azaltıldığını, bu sene de mümkün olduğunca kısıtlandığını kaydetti.

Altındağ çadırlarda yemek veren belediyelerin birbiriyle yarışa girdiklerini, bunun yerine kültür sanat faaliyetlerini hayata geçirme konusunda yarışa girilmesinin daha faydalı olacağını sözlerine ekledi.

KAYNAK : AA