Ankara'da kaçırılan 3 hamile keçiden 2'si kesilmiş halde bulundu!

Ankara'da bir hayvan kakları derneğine ait 3 hamile keçi kaçırıldı. Kaçırılan üç hamile keçiden 2'sinin kesilmiş halde bulunduğu ileri sürüldü.

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2025 14:52 GÜNCELLEME 13.01.2025 16:18 ÜLKE'DE BUGÜN
Ankara'da kaçırılan 3 hamile keçiden 2'si kesilmiş halde bulundu!

Alınan bilgiye göre, Ankara'da yer alan bir hayvan hakları derneğine ait 3 hamile keçi akşam saatlerinde kaçırıldı.  

İddiaya göre, kasap olduğu öne sürülen 3 kişi tarafından kaçırılan keçiler 2 keçiyi kesti. 

Keçilerin etlerini satmak için hazırlayan şüpheliler, polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

Kaçırılan 3 keçinin 2’sinin kesildiğini öğrenilirken, bir keçiye ise canlı bir şekilde ele geçirildi. 

ŞÜPHELİLER SUÇLARINI KABUL ETMEDİ 

Hayvan hakları derneği başkanı olduğunu söyleyen Berzan Özkan, "Dün gece saatlerinde yaşam alanımızda bulunan kesimden zor şartlardan kurtardığımız keçilerin bulunduğu alana giriş yaparak yaşam alanımızdan 3 adet hamile keçimiz kaçırılmıştı. Yaşam alanımızda bulunan kamera görüntüsü sonrasında yaşam alanımızdaki keçilerin kaçırılma anını karakola teslim ettik. Karakol eşliğinde keçilerimizi kaçıran şahısları bulduk. Gebe olan keçilerimizin 2 tanesini kesip satılmaya hazır bir haldeyken yakalandılar. Hiçbir şekilde suçlarını kabul etmediler ama savcılık arama izni verdiği için keçilerimize o şekilde ulaştık. Doğum yapmasına 5-6 gün kalan bir keçimizi kesmemişlerdi, ona sağ salim ulaştık. 2 keçimizin de cansız bedenine ulaştık." diye konuştu.

"HAMİLE OLAN 3 KEÇİMİZİ ÇALIYORLAR"

Özkan, keçileri ölümden uzak olsun diye kurtardıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bizim onlarla birlikte 350 sokak köpeğimiz var. Onlarla beraber yaşasınlar diye kurtardık. Başkent’te bir kasabın hayvanlarımızı çalarak satışa sunmaya çalıştığını polis ekiplerimiz tarafından gösterdik. Şu an Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiler. Bugün hakim karşısına çıkacaklar. Bunun hesabını vermeleri için yerel hayvan koruma görevlileri, hayvanseverler ve diğer dernek başkanları ile beraber Ankara Adliyesi’nin önündeyiz. 3 kişilerdi. Bir tanesi bizim eski yaşam alanı personelimiz, kasap olan şahsın yeni personeli. Bu kasap olan şahıs zaten bizim yaşam alanımıza gelip kendisini iyi olarak tanıttı. Köpeklere kemik falan getiriyordu. Ben de iyi niyetli olduğunu düşünerek giriş-çıkışında sıkıntı çıkartmıyordum ama saat 01.46’da yaşam alanımıza arka taraftan giriş yapıyorlar, hamile olan 3 keçimizi çalıyorlar. Güvenlik kamerasından yaptığımız tespitle şahısları tanıyıp ulaştık.”

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR