Emziren annelerde grip nasıl geçer? Emziren annelere grip için en etkili bitkisel çözümler

Sonbahar- Kış aylarında en çok yakalanılan hastalıklardan birisi de grip ve nezle gibi bulaşıcı rahatsızlıklardır. Doğum yapan annelerin emzirme evresine denk geldiği grip döneminde anne sütünden bebeğe grip bulaşabileceği düşüncesinden dolayı emzirmeye ara vermek istenebilir. Uzmanlar ise grip olan emziren annelerin bebeklerini emzirmeye devam etmesi gerektiğini söylemektedir. Peki emziren annelerde grip nasıl geçer? Gripten korunmanın yolları neler? Emziren anne grip ilacı kullanmalı mı? Emziren annelere grip için bitkisel çözüm...

ABONE OL
GİRİŞ 02.10.2019 16:00 GÜNCELLEME 02.10.2019 16:07 Anne/Çocuk
Emziren annelerde grip nasıl geçer? Emziren annelere grip için en etkili bitkisel çözümler

Sonbahar ve Kış hastalıkları arasında sıklıkla görülen Grip hastalığı, emziren annelerin kafalarını karıştıran endişe verici durumlardan biridir. Grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi rahatsızlıklarda görülen bitkinlik, halsizlik ve öksürme insanı oldukça yıpratan bir durumdur. Elden ayaktan düşünceye kadar gelen bitkinlik, hem bedenen hem de ruhen kişiyi olumsuz etkilemektedir. Hastalığın bebeğe bulaşmaması için bedensel sağlıklarına her zamankinden daha fazla dikkat eden anneler, özellikle de grip gibi bulaşıcı hastalıklar karşısında bebeğini emzirme konusunda kararsız kalabiliyor. Bebeğine süt verirken kendi gribinin bebeğine de bulaşabileceği düşüncesinden dolayı emzirmeyi bırakan anneler bu anlamda farkında olmadan büyük bir yanılgıya düşmektedir. Peki emzirme döneminde grip olan anneler ne yapmalı? Emziren annelerde grip nasıl geçer? Gripten korunmanın yolları neler? Grip olan anneler emzirebilir mi? Emziren annelerde Grip için doğal çözümler...

EMZİREN ANNE GRİP OLURSA BEBEĞE GEÇER Mİ?

TIKLA OKU: GRİP ANNELER BEBEKLERİNİ EMZİRMELİ Mİ?

Mevsim geçişlerinde artış gösterip günden güne kendini daha da belli eden grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda vücut yorulur ve yıpranır. Elden ayaktan kesilinceye kadar görülen halsizlik, burun akıntısı ve öksürme gibi durumlar özellikle de sonbahardan kışa doğru geçerken görülür. Her yaş grubunu hatta insanı farklı seviyelerde etkileyen grip, özellikle de emziren anneler için kabusa dönüşebiliyor. Hastalığın süt yoluyla bebeğe geçebileceği düşüncesinden dolayı emzirmeye ara veren anneler, bu anlamda bebekleriyle ilgili çok büyük bir hataya düşmektedir.

Bulaşıcı hastalıklar grubunda olan Grip rahatsızlığı bağışıklık sistemini zayıflatıyor iken, anne sütü bebeğe doğal bir bağışıklık kazandırmaktadır. Nedeni ise sütün içerisindeki antikorların bebeğin gribe karşı korunmasını sağlaması ile gerçekleşir. 

EMZİRME DÖNEMİNDE GRİP ANNELERİN DİKKAT ETMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

Doğum sonrasında gribe yakalanmış olan anneler grip ya da nezle olduysa nefesini olabildiğince bebeğinden uzak tutmalıdır. En az 30 dakika aynı olmak şartı ile beraber anne yüzüne maske takmalıdır. Göğüs ucu ve giysi temizliğine dikkat edilmelidir. Eller devamlı bol suyla yıkanmalıdır.

Odanın içerisi havasız bırakılmamalı, sık sık pencere açıp kapatılmalıdır. Evdeki havasız ortamı dağıtmak için sık sık pencere açarak havalandırma yapılmalıdır. Ev içerisinde maske kullanılacaksa 30 dakikada bir değiştirilmesi gerekir. 

KIŞIN TÜKETİLMESİ GEREKEN BİTKİ ÇAYLARI

TIKLA OKU: EMZİRME DÖNEMİNDE BALIK YENİR Mİ?

Kış aylarında artış gösteren grip, nezle ve soğuk algınlığını ilaç içmeden tüketeceğiniz bitki çaylarıyla geçirebileceğinizi biliyor muydunuz? İşte bağışıklık sisteminizi güçlendiren 3 bitki çayı...

1. KUŞBURNU

Hastalıklara karşı vücut direncini arttıran C vitamini meyvelerde olduğu kadar kuşburnunda da zengin miktarda bulunur. Kuşburnu çayı içerdiği vitaminler sayesinde farenjit, grip ve nezleye karşı kalkan vazifesi görüyor. Ayrıca kuşburnu, sindirime iyi gelmesinin yanı sıra kabızlığında şifasıdır.

2. IHLAMUR ÇAYI

Ihlamur çayının içerisine katılacak olan bir dilim limon, kronikleşen öksürüklere bile iyi geliyor. Sabah kahvaltılarınızda içeceğiniz bir bardak ıhlamur çayı, bağışıklık sisteminizin güçlenmesine yardımcı olacak.

3. ZENCEFİLLİ LİMON

Özellikle de burun tıkanıklığına birebir gelen zencefil, terleme yaparak vücuttaki zararlı toksinlerden kurtulmanızı sağlıyor.

NOT: (Papatya) İltihaplanan vücudu temizlemesinin yanı sıra solunum rahatsızlıklarına da iyi gelen bu çay ile gripten korunabilirsiniz. (Meyan Kökü) Boğazınızdaki tahrişi önlemek için meyan kökü bitki çayını tüketebilirsiniz. (Havlıcan) Kuru bir kök halinde satılan havlıcan, vücut ısısını arttırarak virüslere karşı koruyucudur.

Doktor onayı almadan tüketmeyiniz!

SOĞUK ALGINLIĞI NASIL HAFİFLETİLİR? SOĞUK ALGINLIĞININ GEÇMESİ İÇİN...

Mevsimsel hava değişimlerinden kaynaklanan soğuk algınlığını kolaylıkla atlatmanız için bu önerileri dikkate almalısınız. İşte soğuk algınlığından kurtulmanın yolları...

1- Vücudunuzda sıvı kaybettiren tuzlu yiyecek, kahve ve şekerli içecekleri tüketmekten kaçının.

2- Bir bardak sıcak suya ortalama 1 çay kaşığı tuz ilave ederek, gargara yapın.

3- Evinizi sık sık havalandırın.

4- Dinlenerek, bağışıklık sisteminizin güçlenmesini sağlayın.

5- C vitamini alımına dikkat edin.

GRİPTEN NASIL KORUNULUR? EMZİREN ANNELERDE GRİP İÇİN DOĞAL ÇÖZÜMLER

Hastalık esnasında boğazın acıması gibi durumlarda tuzlu su ile gargara yapmak boğazı rahatlatması açısından faydalı bir yöntemdir. Her şeyde olduğu gibi hastalıklara karşı korunmak için beslenmenin sağlıklı ve düzenli olarak gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Bunun için C vitamini bakımından zengin olan meyveler bol miktarda tüketilmelidir.

''C VİTAMİNİ NEDİR? FAYDALARI NELER?'' haberini okumak için TIKLAYIN

Evin içerindeki havasız ortam mikropların çoğalmasına sebep olacağı için annenin bulunduğu oda sık sık havalandırılmalıdır. Emziren annelerin grip hastalığından bir an önce kurtulması için dinlenmeleri gerekir. Bu durumda eşler, araya girip çocukla ilgilenebilir ve evin işlerinin bir kısmını yaparak iyileşme sürecini hızlandırmada katkı sağlayabilir.

GRİP ANNELERİN EMZİRİRKEN DİKKAT ETMESİ GEREKENLER

Bebeğine yeni kavuşmuş olan grip annelerin bebeklerini emzirirken dikkat etmesi gereken hususları sağlıkları için sizlere derledik. 

1- Emzirme sırasında yakın temasta bulunan anne, bebeğine nefesini vermemelidir. Mümkün olduğu bebeğini öpmekten kaçınmalıdır.

 2- Gribin bebeğe geçmemesi için maske takılmalıdır ve bu maske 20 dakikada bir değiştirilmelidir.

3- Her emzirme öncesinde eller mutlaka bol su ve sabunla yıkanmalıdır.

4- Odanın havasız kalması önlenmelidir.

5- Her gün bol miktarda su içilmelidir.

6- Annede görülen uykusuzluk, vücudun direncini azaltacağından dolayı uyku saatleri düzene sokulmalıdır.

7- Sağlıklı beslenebilmek için protein tüketimine dikkat edilmelidir.