Türkiye Teknoloji Buluşmaları

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Çetin, e-ticaretin geleceğinde yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi endüstri 4.0 teknolojilerinin önemli rolü olacağını belirterek, "Dolayısıyla Türkiye olarak bu alanlara daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor." dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2019 15:47 GÜNCELLEME 22.02.2019 15:47 GÜNCEL
Türkiye Teknoloji Buluşmaları

Ticaret Bakanlığının desteğiyle Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği himayesinde düzenlenen Türkiye Teknoloji Buluşmaları'nın 66'ıncısı Antalya'da gerçekleştirildi.

Vodafone ve Akbank ana sponsorluğunda "KOBİ'ler için dijital dönüşüm, e-ticaret ve e-ihracat" ana temasıyla düzenlenen buluşmada, işletmelerin dijital skorlarını artırmalarının yolları, tasarruf sağlayacak teknolojiler ve verimlilik konuları ele alındı.

Çetin, burada yaptığı konuşmada, dijital dönüşüm ve e-ticaret eğitimlerinin 81 ilde devam eden büyük bir program olduğunu, Türkiye'nin dört bir yanındaki odaların bu dönüşüme destek verdiğini söyledi.

Dünyada e-ticaret hacminin 2,8 trilyon dolara yaklaştığının tahmin edildiğini dile getiren Çetin, "Bu hacmin yaklaşık dörtte biri de e-ihracat şeklindedir, yani uluslararası satıştır. Yakın bir zamanda küresel e-ticaret 4 trilyon dolara, e-ihracat 1 trilyon dolara ulaşacaktır." dedi.

Türkiye'nin küresel e-ticaret pastasından daha fazla pay almayı hedeflemesi gerektiğini belirten Çetin, şunları kaydetti:

"Dünya ekonomisinde ve ticaretinde payımız şu anda yüzde 1 civarında, bunu artırmak zorunda olduğumuzu biliyoruz. e-ticarette daha yüksek bir pay hedeflemeliyiz. Bildiğiniz gibi dünyada e-ticaretin geleceğinde yapay zeka, artırılmış gerçeklik gibi endüstri 4.0 teknolojilerinin önemli bir rolü olacaktır. Dolayısıyla Türkiye olarak bu alanlara daha fazla yatırım yapmamız gerekiyor. Türkiye e-devlet alanında başarılı olmuştur, artık dijital devlet hedefi konulmalıdır. e-belediyeler dijital belediyeye geçmelidir. Her kurum ve her şirket çalışanlarına dijital yetkinlik desteği vermelidir. Asıl önemli husus ise anaokulundan üniversiteye kadar bütün eğitim sistemimizin dijital çağa uyum sağlamasıdır."


KAYNAK : AA