Antalya'da operasyon: Tarihi Kur'an-ı Kerimleri kaçırırken yakalandılar

Antalya'da jandarma ekipleri tarafından tarihi eser kaçakçılığına karşı gerçekleştirilen operasyon kapsamında, durdurulan bir araçta yapılan aramada 3 adet Kur'an-ı Kerim ve 18 adet tarihi eser ele geçirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2026 09:25 GÜNCELLEME 21.01.2026 09:39 ÜLKE'DE BUGÜN
Antalya'da operasyon: Tarihi Kur'an-ı Kerimleri kaçırırken yakalandılar

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından Kaş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda kültürel mirasın korunmasına yönelik tarihi eser kaçakçılığına karşı operasyon düzenlendi.

Gerçekleştirilen operasyonda, Y.T., M.K. ve V.K. isimli şüpheli şahısların kullandığı araç durduruldu. 

Eskişehir'de 22 büyükbaş hayvanını satan besici dolandırıldı

Kocaeli'de yakaladığı 500 kalkan balığının sevinci kursağında kaldı

Samsun'da dehşet! 16 yaşındaki çocuk, 2 kişiyi bıçakladı

Denizli'de karısıyla gittiği gölette ölmüştü: Sır olayda önemli gelişme

3 TARİHİ KUR'AN-I KERİM ELE GEÇİRİLDİ

Jandarma ekipleri araç içerisinde yaptığı aramada 3 adet tarihi Kur'an-ı Kerim ile 18 adet tarihi obje ele geçirildi.

Jandarma ekipleri olayla ilgili olarak adli soruşturma başlattı.

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR