O ildeki çöp yığınları tehlike saçıyor!

Ardahan'da çöp toplama alanına düzensiz bir şekilde dökülen ve tarım arazilerine yayılan çöpler çevre felaketine davetiye çıkarıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 10.10.2024 16:39 GÜNCELLEME 10.10.2024 16:43 ÜLKE'DE BUGÜN
O ildeki çöp yığınları tehlike saçıyor!

Ardahan'da ilçe belediyeleri ile Ardahan İl Özel İdaresi ekipleri tarafından çöp toplama alanına gelişigüzel bırakılarak Halilefendi Mahallesi ile Kartalpınar köyünde bulunan tarım arazilerine dağılan çöpler, vatandaşları sağlık açısından tedirgin ediyor.

Vatandaşların tüm girişimlerine rağmen çöp atma işlemine devam edilmesi çevre felaketini de beraberinde getiriyor. 

Belediyeler Birliği tarafından Yıldıztabya bölgesinde bulunan düzenli depolama alanına bırakılan çöplerin, rüzgar ve sokak köpeklerinin yiyecek ararken tarım arazilerine dağılması insan sağlığını olumsuz etkiliyor.

Köylüler zaman zaman arazide mıntıka temizliği yaparak topladıkları çöp yığınlarını ateşe veriyor.

Bölge sakinleri, yetkililerden sorunlarına çözüm bulunmasını istiyor. 

KAYNAK : İHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Esmanur Kadak

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR