İskoçya'dan Türkiye'ye tünel ağı

Taş Devri insanlarının İskoçya’dan Türkiye’ye kadar uzanarak bütün Avrupa’yı kat eden bir tüneller ağı inşa ettiği ortaya çıktı. Taş devrinin çılgın projesini Alman arkeolog açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 05.08.2011 13:35 GÜNCELLEME 05.08.2011 13:35 Arkeoloji
İskoçya'dan Türkiye'ye tünel ağı

Alman arkeolog Dr Heinrich Kusch, Eski Dünyaya Açılan Yeraltı Kapısının Gizemi isimli kitabında, Neolitik Çağ yerleşimlerin yüzlerce metre altında bulunan tünellerin İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzandığını açıkladı.

Dailymail'in haberine göre, Alman arkeolog Dr Heinrich Kusch, Eski Dünyaya Açılan Yeraltı Kapısının Gizemi isimli kitabında, Neolitik Çağ yerleşimlerin yüzlerce metre altında bulunan tünellerin İskoçya'dan Türkiye'ye kadar uzandığını açıkladı.

Alman arkeolog, tünelin bazı noktalarının 70 santimden daha geniş olmadığını söylerken, bu genişliğin bir insanın geçebilmesi için elverişli olduğunu belirtti. Tünellerin hepsi bütünlük sergilemese de bazı bölümlerinin saklanmak için odalardan oluştuğunu belirtti.

Bir diğer görüş ise insanların savaşlardan, şiddetten ya da hava koşullarından etkilenmeden seyahat yapmak için bu yolları yaptığını vurguluyor.

KAYNAK : İHA