Türkiye'nin yüzde 97'si 'plan'landı

Ülkemizde çevre düzeni planlamaları konusunda son zamanlarda önemli aşama kaydedildi. Yapılan çalışmalar sonucunda çevre düzeni planlarının yüzde 97'si tamamlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2012 13:13 GÜNCELLEME 13.10.2012 13:13 Arkeoloji
Türkiye'nin yüzde 97'si 'plan'landı

Türkiye'nin tarım arazileri, yer altı suları, arkeolojik sitleri ve turizm alanlarının da belirlendiği çevre düzeni planının yüzde 97'si tamamlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan çalışmalar kapsamında Erzurum-Erzincan-Bayburt ile Çanakkale-Balıkesir olmak üzere iki bölgede çalışmalar devam ediyor. Bu çalışamaların da Mart-Nisan aylarında tamamen bitmesi planlanıyor.

Yapılan çevre düzeni planlarında Ankara ve Kilis olmak üzere eksik iki il bulunuyor. Kilis'in planı Gaziantep ile birleştirilip yapılacak. Ankara da özel idare olarak kendisi yapmazsa bakanlık çalışmalarına devam edecek. İki, üç ilin çevre düzeni planını bir arada yapan bakanlık, şimdi bunların revizyonlarını gerçekleştiriyor.

Ülke genelinde gerçekleştirilen yatırımlar ise bu planlar çerçevesinde yapılacak. Plan kapsamında mesela sanayi bölgeleri belirlenecek. Yatırım yapmak isteyen, o sanayi bölgesi dışında başka bir yere gidemeyecek. Buralarda doluluk olmadan, yeni sanayi bölgesi açılamayacak.

Öte yandan tüm Türkiye'nin çevre düzeni planı 2014'te tamamlanacak.

KAYNAK : AA