Artvin'de dürüstlük örneği: Yanlışlıkla verilen binlerce lirayı iade etti

Artvin'in Hopa ilçesinde hesabında para çekmek isteyen Muzaffer Üçüncü isimli vatandaş, banka çalışanının hatasından ötürü kendisine fazladan verilen100 bin T'yi iade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2025 17:26 GÜNCELLEME 10.01.2025 17:54 ÜLKE'DE BUGÜN
Artvin'de dürüstlük örneği: Yanlışlıkla verilen binlerce lirayı iade etti

Alınan bilgiye göre, Muzaffer Üçüncü isimli vatandaş hesabındaki 100 bin TL'yi çekmek için Ziraat Bankası Hopa Şubesi'ne başvurdu. 

Banka yetkilisinin Üçüncü'ye yanlışlıkla 200 bin TL verdiği, Üçüncü'nün ise paraları saymadan çantasına koyduğu öğrenildi. 

Üçüncü, döviz almak için gittiği döviz bürosunda paranın fazla olduğunu fark etti.

100 BİN TL'YE KARŞI ÇAY İKRAM EDİLDİ 

200 bin TL'nin yanlışlıkla kendisine verildiğini anlayan Üçüncü, hemen bankaya geri döndü ve fazla verilen 100 bin TL'yi geri iade etti.

Banka yetkilileri, Üçüncü'nün dürüst davranışını takdirle karşıladı ve teşekkür olarak ona çay ikram etti.

"BİZ ANADAN BABADAN BÖYLE GÖRDÜK"

Olayı anlatan Muzaffer Üçüncü, "Hesabımda olan 100 bin TL'yi almak istedim ancak banka bana 200.000 TL verdi. Döviz almak için döviz bürosuna gittiğimde fazla para aldığımı fark ettim. Yüzde yüz doğru olanı yaparak fazla parayı hemen bankaya geri iade ettim. Biz anadan babadan böyle gördük." dedi.

Banka yetkilileri, Üçüncü'nün dürüstlüğüne büyük takdir göstererek "Böyle insanlar hâlâ var." şeklinde konuştu.

KAYNAK : İHA, DHA
Esmanur Kadak Haber7.com - Editör

Editör Hakkında

Malatya’da doğan Esmanur Kadak yüksek öğrenimini İstanbul’da tamamladı. 2022 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi “Gazetecilik” bölümünden mezun oldu. Üniversite öğrenimi sırasında, serbest zamanlı olarak Bilimevi Basın Yayın A.Ş.'de Özel İçerik Editörü olarak çalıştı. Mezun olduktan sonra Eylül 2022 - Temmuz 2024 tarihleri arasında yerel bir gazetede “Genel Koordinatör” olarak görev aldı. Son olarak Haber7.com’da Yerel Haber Editörü olarak kariyerine devam ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR