Kuzey Kore'den bir füze denemesi daha!

''ABD'den korkmuyoruz, savaşa hazırız'' diyen Kuzey Kore bir füze denemesi daha gerçekleştirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2017 09:58 GÜNCELLEME 22.03.2017 09:58 Asya
Kuzey Kore'den bir füze denemesi daha!

Yaptığı füze denemeleri nedeniyle başta ABD ve Güney Kore olmak üzere birçok dünya ülkesinin tepkisini çeken Kuzey Kore'nin bir füze denemesi daha yaptığı öne sürüldü.

DENEME BAŞARISIZ OLDU

Füze denemesinin ülkenin doğu kıyısı olan Wonsan'dan yapıldığı ifade edildi. 

ABD Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin bir füze denemesi daha yaptığı ancak denemenin başarısızlıkla sonuçlandığı belirtildi.

Güney Kore haber ajansı Yonhap, fırlatılan füzenin belirli bir irtifaya ulaşmadan infilak etmiş olabileceğini ve bu nedenle radar sisteminde gözükmediğini bildirdi.

ZAMANLAMASI ÇOK İLGİNÇ

Füze denemesi, ABD'nin Kuzey Kore'nin nükleer programıyla ilgili özel olarak görevlendirdiği elçi Joseph Yun'un Güney Koreli mevkidaşıyla görüşeceği güne denk geldi.

''ABD'DEN KORKMUYORUZ, SAVAŞA HAZIRIZ''

Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'ndan yayınlanan açıklamada, "Nükleer güç adaletin kılıcıdır ve sosyalist anavatan ile üzerinde yaşayan insanların hayatlarını savunman için en güvenilir caydırıcı araçtır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "ABD'nin istediği her savaşa yanıt verecek kapasitemiz ve irademiz vardır. İş adamından dönme ABD yetkilileri bizi korkutabileceklerini sansa da yakında bu yöntemin işe yaramadığını görecekler."