Messi'ye sert tepki! Bir ülke ayağa kalktı

Lionel Messi, kramponlarını Mısır'da bir hayır kurumunun düzenleyeceği açık artırmaya bağışlayınca, şimşekleri üzerine çekti.

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2016 16:47 GÜNCELLEME 30.03.2016 17:11 AVRUPA LİGLERİ
Messi'ye sert tepki! Bir ülke ayağa kalktı

MBC'nin Misr kanalında yayınlanan "Evet, ben ünlüyüm" adlı programa çıkan Messi, kramponlarını bir hayır kurumuna bağışlamak istediğini söyledi. Ancak ayakkabı, Mısır'da ve diğer Arap ülkelerinde saygısızlık ya da hakaret sembolü olarak görülebiliyor.

Bu nedenle Messi'nin jestinden alınan bazı Mısırlılar, sosyal medyada ünlü futbolcuya büyük tepki gösterdiler.

Bir Twitter kullanıcısı "Bu iğrenç bir şey. Milyonlarca dolar kazanıyor, vere vere ayakkabılarını verdi, sunucu da memnun oldu" derken, bir başka kullanıcı da "Mısır'ın adı Messi'nin ayakkabılarından büyüktür. Bu Mısır'a büyük bir hakarettir" diye yazdı.

Arap kültüründe özellikle ayakkabıların tabanını göstermek hakaret sayılabiliyor.
Iraklı gazeteci Muntasır el Zeydi'nin 2008 yılında Bağdat'taki bir basın toplantısında ABD Başkanı George W. Bush'a ayakkabılarını fırlattığı hala hatırlarda.

SİYASET BİLE GERİLDİ!

Olaya, Mısır Milletvekili Said Hasasin ve Futbol Federasyonu Basın Sözcüsü Azmy Megahed tepki gösterdi. "Biz insanlığın ilk günlerinden bu yana, 7 bin yıllık tarihe sahip bir milletiz" ifadelerini kullanan Hasasin, "Seni o ayakkabılarla döverim Messi. Bunlar da benim ayakkabılarım. Ben de Arjantin'e bağışlıyorum" dedi.