Süper Lig'de tartışılmıştı: Avrupa devinin başına geçiyor

Teknik direktörlük kariyerine Türkiye'de başlayan ve Süper Lig'de Fatih Karagümrük ile Corendon Alanyaspor takımlarını çalıştıran Francesco Farioli, Hollanda devi Ajax'ın radarına girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2024 15:02 GÜNCELLEME 10.05.2024 16:10 AVRUPA LİGLERİ
Süper Lig'de tartışılmıştı: Avrupa devinin başına geçiyor

Türkiye'de başlayan teknik direktörlük kariyerinde Süper Lig ekipleri VavaCars Fatih Karagümrük ile Corendon Alanyaspor'u da çalıştıran ve şimdilerde Fransa Ligue 1 ekiplerinden Nice'in teknik direktörlük koltuğunda oturan Francesco Farioli hakkında çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 

Dünyaca ünlü İtalyan gazeteci Gianluca Di Marzio'nun aktardığı habere göre Hollanda Eredivisie ekiplerinden Ajax, Farioli'yi takımın başına getirmek istiyor. 

Kabus gibi geçen sezonun ardından yeni bir yapılanmaya giren Ajax'ın Farioli için çok istekli olduğu belirtilen haberde son kararı İtalyan çalıştırıcının vereceği aktarıldı.



FARİOLİ OLMAZSA ROTA GRAHAM POTTER


Ajax'ın 35 yaşındaki çalıştırıcı ile anlaşamaması durumunda rotasını bir dönem Chelsea'yi çalıştıran Graham Potter'a çevireceği ifade edildi.

Sezon başında Nice'in başına geçen Farioli, Fransız ekibinin başında toplamda çıktığı 35 karşılaşmada 1.71 puan ortalaması tutturdu. 

Nice, Farioli yönetiminde ligde oynadığı 31 maçta 14 galibiyet 9 beraberlik ve 8 yenilgi alarak 51 puanla 5. sırada konumlanıyor. Fransız ekibi ilk 5 içinde tamamlaması durumunda Avrupa Kupaları'na katılacak.

Osman Kocaer Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Osman Kocaer

Editör Hakkında

26 Temmuz 1997'de Ankara'da doğdu. Lisans eğitimini 2020 yılında Selçuk Üniversitesi Radyo Televizyon Sinema bölümünden mezun olarak tamamladı. Gazeteciliğe 2017 yılında Konya'da başladı. 2022'nin Haziran ayından itibaren Haber7.com'da spor editörü olarak çalışmaya devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR