Barcelona'dan sürpriz Xavi kararı!

Barcelona, Xavi'nin gelecek sezon takımın başında olmayacağını resmen açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 24.05.2024 15:11 GÜNCELLEME 24.05.2024 15:50 AVRUPA LİGLERİ
Barcelona'dan sürpriz Xavi kararı!

Barcelona, teknik direktör Xavi Hernandez ile yollarını ayırdığını açıkladı.

Hansi Flick kısa bir süre sonra Barcelona'nın yeni teknik direktörü olarak açıklanacak.

Barcelona, bitimine 1 hafta kalan LaLiga'da şampiyon Real Madrid'in 12 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor. Katalan devi, uzun süre önce lige ve Şampiyonlar Ligi'ne havlu atarak hayal kırıklığı yaratmıştı.

Geçen sezon Barcelona, Xavi'nin ilk yılında Real Madrid'in önünde şampiyonluğa ulaşmıştı.

XAVI'NİN HAYATI BARÇA'YDI

Futbolculuk kariyerinin 20 senesini Barcelona'da geçiren Xavi, 4 sene Katar takımı Al-Sadd'da oynadıktan sonra futbolu bıraktı. AlSadd'da 2 sezon teknik direktörlük yapan Xavi, 2021'de Barcelona'nın başına geçti.

44 yaşındaki Xavi ile birlikte Barcelona, 1 Laliga ve 1 Süper Kupa başarısı yaşadı.

HANSI FLICK KİMDİR?

Kariyerini uzun süre Joachim Löw'ün Almanya Milli Takımı'ndaki yardımcısı olarak sürdüren 59 yaşındaki Flick, 3 Kasım 2019'da Bayern Münih teknik direktörü oldu ve 30 Haziran 2021'e kadar bu görevini sürdürdü.

Bayern'de Şampiyonlar Ligi, Kulüpler Dünya Kupası, iki Bundesliga, UEFA Süper Kupası, Almanya Kupası ve Almanya Süper Kupası başarılı yakalayan Flick, daha sonra sürpriz bir kararla Almanya Milli Takımı'nın başına geçti.

Alman Milli Takımı'nın başında 25 maça çıkan Flick, 12 galibiyet ve 6 mağlubiyetlik performansla hayal kırıklığı yarattı ve görevinden ayrıldı.

Flick, 10 Eylül 2023'te ayrıldığı Alman Milli Takımı sonrası ilk görevini Barça'da yapacak.

Sezer Yavuz Haber7.com - Spor Editörü
Haber 7 - Sezer Yavuz

Editör Hakkında

Sezer Yavuz, 20 Şubat 1994'te İstanbul'da doğdu. İlköğretim ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra Kastamonu Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. İş hayatına 2017 yılında Anadolu Ajansı'nda başladı. 9 Temmuz 2020 yılından itibaren Haber7.com'da çalışmaya devam etmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR