Fatih Terim'den Türk futbolcuya: "Eşsiz bir oyuncu"

Teknik direktör Fatih Terim, bu akşam iki eski takımı Fiorentina ile Milan'ın karşı karşıya geleceği maç hakkında İtalyan basınına konuştu.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2024 14:37 GÜNCELLEME 06.10.2024 14:37 AVRUPA LİGLERİ
Fatih Terim'den Türk futbolcuya: "Eşsiz bir oyuncu"

Fatih Terim, Serie A'da bu akşam oynanacak olan  Fiorentina - Milan maçını İtalyan basınına değerlendirirken, İtalya'da forma giyen Türk futbolcular hakkında da konuştu.

"BU GERÇEKTEN BENİM MAÇIM"

İki takımın da eski teknik direktörü olan Terim, La Gazzetta dello Sport'a yaptığı açıklamada "Serie A'da en sevdiğim iki takım Fiorentina ve Milan. Fiorentina'nın teknik direktörü olarak Milan'ı iki kez yendim. Milan'ın başında ise Fiorentina'yı bir kez mağlup ettim. Bu gerçekten benim maçım." ifadelerini kullandı.

"FONSECA'YI SEVİYORUM"

Milan'ın bu sezon Serie A şamiyonluğunu için mücadele vereceğini söyleyen tecrübeli teknik adam, kırmızı siyahlı takımın çalıştırıcısı Paulo Fonseca'yı hem teknik direktör hem de kişisel olarak çok sevdiğini belirterek, "Onun her zaman modern, ofansif futbol oynamak istediğini görebiliyorsunuz ki bu da hayranlık uyandıran hoş bir şey." diye konuştu.

"FIORENTINA'NIN YÖNETİCİLERİYLE KONUŞTUM"

Fatih Terim, Fiorentina Teknik Direktörü Raffaele Palladino'nun ise zamana ihtiyacı olduğunu ifade etti ve "Floransa'yı ve taraftarların tutkusunu biliyorum. Mevcut yöneticilerin gerçekten iyi olduğunu söyleyebilirim. Onlarla konuşma fırsatım oldu ve projelerini duydum. Son iki yılda 3 finalde oynadılar." dedi.

"KENAN YILDIZ BENİ ŞAŞIRTTI"

Terim, Juventus'un Türk futbolcusu Kenan Yıldız hakkında sorulan bir soruyu ise "Kenan henüz genç ama yetenekli ve hepsinden önemlisi açlığıyla beni şaşırttı. Juve'de solda oynuyor, koşuyor ve yetenekli bir futbolcu için çok çalışıyor." yanıtını verdi.

"HAKAN ÇALHANOĞLU EŞSİZ BİR OYUNCU"

Fatih Terim, Inter'de forma giyen Hakan Çalhanoğlu için ise "Hakan'ı Milli Takım'a ilk kez ben çağırdım. Eşsiz bir oyuncu. Her şeyi nasıl iyi yapacağını biliyor" ifadelerini kullandı.

Mehmet Can Belören Haber7.com - Spor Sorumlusu
Haber 7 - Mehmet Can Belören

Editör Hakkında

Gazeteciliğe 2007 yılında Marmara FM'de başladı. 2009 yılından bu yana Haber7.com kadrosunda yer alıyor. Haber7.com'da gündem editörü, görsel editör, spor editörü görevlerinde bulundu. Şu an Haber7.com Spor Sayfası sorumlusu olarak meslek hayatına devam etmektedir. Mehmet Can Belören; Medya ve İletişim ile Uluslararası İlişkiler bölümlerinden mezundur.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR